Weboldal

Sziasztok!

Egy weboldal létrehozásában kérném a segítségeteket! Csupán tanácsokra lenne szükségem, hogy mégis mit hogyan.
Az elképzelesem egy olyan weboldal, mint pl.: Gamestar, Leet, Gamer. Iyesmi, oldalt szeretnék, nem kimondottan csak gaming témában és egy két reklám lenne az oldalon, ettől várnék csekély jövedelmet, persze nem ez a cél. A domain tiszta sor. A tárhellyel kapcsolatban annyi kérdés, hogy egy itthon üzemeltetett géppel megoldható-e? Az oldal felépítése képzeletben úgy néz ki, hogy a tetején egy sáv egy két menüponttal, a többi rész szöveg lenne plusz egy-két kép és egy reklám! Ebben az elképzelésben szeretném, hogy a segítségemre legyetek, hogy mégis, mivel szerkesszem az oldalt, mit ajánlotok! Ja, és persze még annyi, hogy szeretném, hogy mobilos felületen is meg lehessen tekinteni az oldalt! Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek, aki segít és azoknak is, akik vették a fáradtságot és elolvasták! Hálás vagyok! :slight_smile:

Nézz rá a wordpressre, keres hozzá egy sablont és nagyjából annyi. Persze van még néhány dolog amire figyelni kell, de ez lehet az alap. Akár a generatepress+elementor kombót is használhatod, talán az ingyenees rész is elég.
Sajátgéprőll üzemeltetni sok értelmét nem látom és nehezíti is a melót, pár ezres éves díjért bérelhetsz tárhelyet ahol van support is a hibák esetére.
Reklám elhelyezésének sincs sok értelme, a bevételek nem ilyen színtről származnak. (több száz aktív tag esetén az egyik ilyen oldal éves összbevétele 30k volt tavaly és ronda lesz tőle az oldal) Amennyiben mégis a bevétel a cél akkor az oldal kialakítását tervezd úgy.

1 kedvelés

Ennyire laikusként Squarespace és barátai. Ahhoz minimális hozzáértés kell csak, grafikusan szerkeszted az oldalt és automatikusan optimalizálva van minden felületre. Ha most elkezdesz magad belebonyolódni, helyette tökön is rúghatnád magad, ugyanott lennél. Én még a WordPress-t sem ajánlom.

2 kedvelés

Csak a clickbait és a hozzáértés hiánya ne legyen transzferelve a saját site-odra please.

4 kedvelés

köszönöm!
igazából nem egy bonyolult oldalra gondolok, jobbadon a tapasztalatokra vagyok kiváncsi kinek mi vált be. hát ez tényleg kevés bevétel, de ha fedezi a tárhely és a domain diját, akkor már bőven jó.

gyorsan tanulok! :slight_smile:

ha arra gondolsz, hogy pl. olyan oldalak, amik címben: “a sátán volt az ultrahang felvételen” nem ez a cél :smiley:

Nézz rá azért, ezek havidíjas szolgáltatások. Baromi egyszerű létrehozni, szerkeszteni, frissen tartani velük egy weboldalt. Nem mellesleg profi, modern és letisztult lehet így az oldal megjelenése.

Ez egy látogatott, 6 éve működő, rajongói oldal bevétele volt :wink: Tartalomtól függően benne van, hogy évekig nem jön bevétel. A cégek is tudatosabban reklámoznak már.

Nem írtál semmit a konkrét tartalomról meg a hosszabb távú célodról vele, ezért javasoltam a WP-t, marad benne rengeteg lehetőség, de alapban igaza van @medvemacko -nak, hogy sokkal egyszerűbben is megoldható a kérdés az alap igényedre és felesleges is komolyabban gondolkodni.

1 kedvelés

Ha szeretnél egy minimális bevételt de nem akarod összebarmolni az összképet igénytelen “eGy-hÉt-aLaTt-mEgTaNuLt-aNgOlUl” reklámokkal, megoldás lehet ha odabiggyesztesz egy patreon/paypal linket az oldal aljára, ha igényes a tartalom fogsz kapni donatet.

1 kedvelés