What Remains of Edith Finch vélemény


#1

Helló Mindenki!
Szeretnék egy kicsit a játékról beszélni, mert rettenetesen nagy hatással volt rám.
Szerintem csak hálásak lehetünk Janinak, hogy megismertette velünk a játékot.
Mivel a történetéről is szeretnék írni, elég spoiler-es lesz, szóval aki még nem látta, vagy nem játszott vele, az inkább ne olvassa tovább :slight_smile:

SPOILER!

Ugye az egész történet egy családról szól, és az átokról, a sok tragédiáról, ami megkesírette a Finch család életét.
Amit legelőször észrevettem a játékon, hogy hihetetlenül művészi. Annyira gyönyörű a grafika, olyan hangulata van az egésznek, hogy pár perc alatt beleszerettem a játékba. Ehhez jócskán hozzájárult, hogy csodálatos zenéket válogattak a játékhoz. A monológok egyszerűen zseniáliasan vannak megírva, nembeszélve az embertelenül jó narrációról. A hősünk Edith, ki szeretné deríteni, hogy mi az ami a sok tragédia hátterében áll. Egy hatalmas házhoz érkezik, ami azonnal enyerte a teszésemet. Egy olyan házban, ahol teljesen átlagos helységek vannak, az ember elhiszi, hogy tényleg ott járkál azokban a bizonyos szobákban. Aztán jön egy folyosó és a történet elkezdődik.
Engem mindig is érdekeltek a kicsit elvont, fantáziadús, kreatív és elondolkodtató játékok. És ez pont egy ilyen. Nincsenek benne akicójelenetek, mégis izgalmas.
A törénet alatt ugye Edith gondolatait halljuk, és látjuk, ami szintén egy rettenetesen kreatív megoldással volt kivitelezve. Ahogy Jani is mondta, a játék szinte vezet minket. Ahogy a főhősünk felfedezi a rejtett szobákat, úgy bontakozik ki előttünk az egész történet. Nagyon tetszett, hogy minden kis történethez tartozott egy rövidebb, mini játék. Ezek a mini játékok sokszor elég elvontak voltak, de megvolt a maga varázsa. Az első érzelmi sokk nálam akkor következett be, amikor Calvin jelenetét figyelhetjük. Az egész egy békés hintázással indul, de mindenki érzi, hogy hatalmas tragédia fog következni. A felvezetés egyszerűen csodálatos, a hangok, a zene egyre csak növelik a feszültséget, aztán megtörténik az, ami egy érzelmi hullámvasútra invitálja a nézőt/játékost. Ezután a törénet csak mélyül és mélyül. Számomra rengeteg jelenet szinte hátborzongató volt. Ott volt pl. amikor a kisbaba fürdött, és a háttérben Csajkovszkij szólt. Szinte végig egy megmagyarázhatatlan feszültség tartja sakkban a nézőt/játékost aztán amikor ráébred, hogy a következő tragédia hogyan is fog megtörténni, az, igazán…embertelenül erős tud lenni. Az egész játéknak van egy egyedi atmoszférája. Szomorú, néha kényelmetlen, dühítő mégis szép. A történet befejezése szerintem nem is lehetne ennél jobb. Nagyon szomorú a befejezés, de más befejezés nem illett volna a jétékhoz. így kaptunk egy igazán kerek, megható történetet.
Szerintem ez egy igazán kiváló játék, kevés az ilyen kincs.
Köszönjük szépen!


#2

Engem is nagyon lenyűgözött, és példát vehetne néhány film is mert ahogy ez össze volt rakva az valami zseniális. A lezárás szerintem sem alakulhatott volna másképpen. (Én azért reménykedek egy esetleges második részben más címmel ahol mondjuk megtudhatjuk az átok miértjét is és mondjuk Edith fia kereshetné fel a dolgokat visszamenne Norvégiába (azt hiszem onnan jöttek) kiváncsi lennék) Amúgy hatalmas Respect az egész csapatnak aki csinálta, és persze Janinak meg köszönet amiért megmutatta.
Engem megvett! :wink:


#3

Nekem is nagyon tetszett. Valószínűleg ha Jani nem játszik vele, én nem is találkozok ezzel a játékkal. Így én is nagyon köszönöm neki, hogy megmutatta nekünk és végigjátszotta. :slight_smile:
Engem is nagyon érdekelne, hogy mi lehetett az átok, és valóban nagyon klassz lenne egy folytatás. Mindenesetre ez így magában is teljesen egy egész, megérteném ha nem is terveztek neki folytatást.
Tényleg egy nagyon művészi, szépen megalkotott játékról van szó. A sztorija is hihetetlen jó. Amit én végig néztem az az, hogy mennyire durva volt már maga a ház. Mennyi kis rejtett út, titkosfal, szoba volt.
Maguk a kis történetek amikben kiderült, hogy egy-egy családtaggal mi történt, az meg megint csak valami eszméletlen jól voltak megcsinálva. Egész egyszerűen zseniális volt. :slight_smile:


#4

Számomra picit túl sok volt a minijátékból és elég hosszúak is voltak, ez engem picit néhol már kizökkentett a történetből.
A látványvilág és a zenék tényleg gyönyörűek, a történet pedig nagyon mély.


#5

Igen, én is örülnék a folytatásnak, bár így is kiváló a játék. Engem valahogy nem tudtak kizökkenteni a mini játékok sem, mert én azokba is beleéltem magam :smiley: Ez lehet az én, kicsit túlságosan is érzékeny lelkivilágomnak köszönhető.
A zenéktől meg egyenesen végem volt. Ma meghallgattam a dalokat amik a játékba vannak. Csodaszépek


#6

A játék iránt érdeklódők figyelmébe: az epic store következő ingyenes címe ez lesz. :slight_smile:


#7

:open_mouth: :open_mouth: