Wi-fi Probléma

Sziasztok.
Szeretnek segítséget kérni, nem igazán értek annyira a routerekhez, így feletek fordulnek.
Egy problémába ütköztem, már pedig hogy ha több telefon csatlakozik a wi-fi re, az enyém le csatlakozik. Példának, ha én és barátnőm egyszerre telefonozunk, o pedig elkezdi nézegetni mondjuk a facebook videókat, először brutálisan be lassul és aztán simán le csatlakozik. Lehet a gond maga a wi-fi hogy gyengébb példány (netis wf2419) vagy a konfiguráció a gond? Előre válaszokat koszonom.

Helyesírás … Könyörgöm.
Ezt így kín olvasni.

1 Like

Szolgáltató routere, vagy a tiéd? Milyen típus?
Ja bocsi, látom. Számomra ismeretlen cucc. Honnan van? szolgáltató osztja?
Elavult darab lehet a leírása alapján.

1 Like

Maga a cég nem ér már annyit, mint a készülék…

Avagy ennél még egy TP-LINK is jobban teljesítene. :smiley:

Vagy ne telefonozzatok ha együtt vagytok. :roll_eyes:

4 Likes

Elfelejtettem szólni, hogy nem mindenki magyar születésű, és ezért olyan amilyen a helyesírás.

A szolgáltató adta, mindjárt a TPlinkrol váltva.

Értem, szóval router váltás, és esetleg valami jó tipp?

Csak segítséget kértem, de ahogy látom, mindenhol megfordulnak az igazság osztok, azt pedig hogy mit csinálunk mikor együtt vagyunk, azért hagyd már ránk, köszi;)

Engem aztán marhára nem érdekel ki mit csinál.Csak viccösködni próbáltam, ha már úgy is a telefon függés a téma mindenhol.

1 Like

Akkor inkább már ne próbálkozz vele, nem az erősséged ahogy látom (mind nekem a helyesírás ugye?:))
Igen, ha éppen 2 ember van telefonon bizonyos ok miatt az már függés.Ezek jócskán modernebb routerek, bár persze függ a szolgáltatástól is, amit használsz. De 100 mega fölött már ilyesmikkel kell számolj. Ha olcsóbb kell, ez alá azért ne menj:

Amúgy @60wattosneo-nak abban azért igaza van, hogy sajna ma a telefon nyomogatása “kissé” eldurvult, és amiből viccet csinált, na az annyira nem vicces. Hofi is ebből élt, neki megengedték, hogy vicceljen a véres valósággal.
Így ne haragudj rá. Sok rossz példát látunk mostanság, és balesetekkel tarkított világot élünk, mert sok ember (nemcsak fiatalok) állandóan a telefonját “nyomkodja”. De jól elkanyarodtunk.
Szóval az eredeti problémára visszakanyarodva, a routered eléggé elavult példány, arról nem is beszélve, hogy errefelé teljesen ismeretlen, és olcsó gyártó terméke. Így esélyes, hogy nem túl minőségi eszköz. És az is számít, hogy mekkora a sávszél, amin osztoztok, illetve ki mennyit eszik le belőle. Egy lassabb netet egy rosszul belőtt torrent kliens is képes megölni, erre régebben még vezetéken is láttam példát, persze ez jópár éve volt, amikor a 30 megás net még nem számított kicsinek… Mostmár a legtöbb szolgáltató (magyar nagyvárosokban) 100-200 alatt nem is ad csomagot. De méginkább fölötte…

2 Likes

Reméltem hogy lesz egy ehhez hasonló kommentelő is, aki segít.

Először is zárjuk le azt a telefonos témát. Én nem haragszom, csak különbség ha valaki jogosan csinál viccet tényekről vagy ép egy ismeretlen szituációt próbál kínosan nevetségessé tenni. Hofi egy isten volt, és meg egy olyan mind o már nem lessz. Viszont ha én a párommal több év után, egy 5-10 percre egyszerre fel megyünk telefonra amennyiben valamit meg szeretnénk nézni, azzal össze hasonlítani mikor valaki 0-24 ben telefonozik na az különbség.

Vissza a témára. Nagyon szépen köszönöm a rendes választ. Ezt a routert akkor kaptam mikor egy nagyobb csomagot vettünk. Nem tudtam én hogy ennyire rossz lesz, bár a nemrégiben már konfigurációval is voltak problémák. Köszöntem a tippeket és ajánlásokat, utána nézek.

@lengyelb szerintem zárható, ha nincs más kérdés. Danki!