Windows 10 SrtTrail.txt hiba

Sziasztok

Múltkor stream nézés közben a gépem hirtelen elhalkult, lement alfába xD
Kép hang elment és csak alapjáraton berreget halkan. Újraindítottam és a windows töltő után ugyan azt csinálta. 3 reset után jelentkezett a windows hogy baj van aztán egy diag után ezt a SrtTrail.txt hibát dobta fel majd linkelek egy képet is. A lényeg igazából hogy újraraktam a gépem mert úgy is újra akartam már rakni meg vettem is egy új ssdt is azt ott meg elsőnek mikor a windows feltelepült és a beállításokat csinálom ugyan az a hiba kép el alapjárat. Újrapróbálkozás után sikerült indul a windows és működik egyszercsak egy ilyen mikor kihúzok egy usbt windows hang jön és újra a hiba. Ezt 2x eljátszottam (persze mindkédszer egy visszaállítást csináltam mert amúgy nem ment semmi) egyszer nem dugtam be a netkábelt és tovabb bírta, netkábelt bedugtam majd a hangszórókat és utána megint a hang és fekete minden. Teljes mértékben tanácstalan vagyok és bízok benne hogy valaki tud segíteni.
A gépem:
Alaplap: TUF B350M - Gaming plus
CPU: Ryzen 5 1600
RAM: Corsair 2x 4 GB DDR4 3200 Mhz
Vengeance LPX Black
Vidi kártya: MSI R9 270 Gaming 2G
Táp: Cooler Master Rs- 600 - ACAB- M4
Előre is köszönöm a visszajelzéseteket.

Ne csinálj ugyanabból a topicból 2-t :slight_smile:
@VizesNinjonKovacs @lengyelb valamelyiket zárjátok pls :slight_smile:

Ez volt előbb szóval itt folytatódjon.

2 kedvelés

Ahogy olvasgattam fórumokat, okozhatja windows update is, megpróbálhatsz egy régebbi kiadást feltenni, vagy az alábbiakat végigzongorázni:

Köszönöm a választ. Elnézést hogy 2-t nyitottam, egy kicsit binya vagyok a fórumokban, ki szerettem volna törölni az egyiket csak azt írta higy nincs elég jogom hozzá.
Kösz a linket is megnézem ahogy lesz időm.

Az a helyzet hogy mindent megpróbáltam a link leírtakkal. Visszaállítottam meg parancssor de annyi hogy a Windows elindult beléptem az első alkalommal tartott a leghosszabb ideig akkor már a linkben leírt programot is sikerült elindítani amivel meg tudom nézni hogy minden rendben van e a gépemmel alaplap memória procit csekkolta utána behalt a gép megint ugyan azzal a szindrómával. Utána vagy kétszer visszaállítottam és csak kb 1 vagy max 2 percig ment a gép. Nagyon gyanúsan hardver problematika lesz de hogy hogyan derítsem ki hogy mi az foggalmam sincs. A régi hardver az a táp meg a vidi kártya. a többi az éppen hogy 1 éves lett az összel. :frowning:
Ha van még valakinek valami tipje azt szívesen elfogadom. :* :slight_smile:

Hello @slaveaxel !

Próbáld meg a következő linken látottakat:

Ha nem válik be, akkor a Microsoft oldalán talált infó:

Use Command Prompt from Windows 10 Boot Options menu.
When Boot Options menu appears, you need to do the following:

1. Choose Troubleshoot > Advanced Options.
2. Select Command Prompt from list of options.
3. When Command Prompt appears, enter the following lines and press Enter after each line in order to run it:

    bootrec.exe /rebuildbcd
    bootrec.exe /fixmbr
    bootrec.exe /fixboot
4. To perform these commands, you need to know drive letters for all your hard drive partitions. In Command Prompt you should enter the following (but remember to use the letters that match your hard drive partitions on your PC):
    chkdsk /r c:
    chkdsk /r d:

5. Restart your computer and check if the issue is resolved.

Remélem valamelyik a segítségedre lesz.
Üdv: Armored Soldiers

Köszi szépen de sajnos ezeket is már próbáltam.
Sajna nem váltak be :frowning:

Szétszedtem a tápot mondom megnézem meg esetleg kitakarítom. Én nem látok semmi rendellenességet. Aki jobban ért hozzá az lát valamit?

Azért nem tudom, de valahogy nem tűnik nekem logikusnak, hogy a tápnak köze lenne egy rendszerfolyamathoz, hacsak nem hagyott ki egy ütemet, miközben sértetlen volt az áramforrása.
Sztem inkább keresgélj az alaplapon.

Hm nem tudom de csak hardver hibára gyanakszom már mert 2x is újra raktam a windowst és mindig ugyan azt a hibát produkálja. Most kitakarítottam mindent meg szépen újra összeraktam majd most próbálkozok megint.

De sokszor xoptam énis ugyanezzel a hibával :smiley: Újratelepítettem, és megoldodott mindig. Meghajtók nemlettek cserélgetve a gépbe, vagy átdugosdva, helytelenül leállítva sokszor vagy bármi más?

Nem.igen meg a windowst is egy zsír új ssd re telepítettem. :wink:

Visszaállítottam a rendszert megint elindult de egy usb kihúzós hang után villant egyet a képernyő és ennyi volt fekete képernyő megint :frowning:

Most még a biost is frissítem

Az sem működött, ugyan az a plug in hang majd villanás és eltűnt a kép :frowning:

Akkor 80%, hogy az alalplap lesz a baj. De ez csak az én véleményem.

1 éves alaplap… meg ez állítólag egy szívós lap. A táp meg már 5 éves körülit húzza. Hm de kitudja lehet igazad van. Van rá még gari is.
Majd ha tavasszal hazamegyek Ausztriából szezonról megnézetem. Addig marad a ps4 em xD

Bocsi hogy ilyen késő válaszolok neked. Egyébként az alaplapom volt a probléma. Annyi volt hogy alaphelyzetbe állítottam az alaplapot úgy hogy a használati útmutatójában volt egy olyan rész ahol elmagyarázta ha egy bizonyos pint egy csavarhúzóval pár másodprecig rövidrezárod úgy hogy nincs árom alatt az egész akkor az rendbe hozza. Megcsináltam és azóta működik :slight_smile:
Már vettem egy új tápot mert közben rohattul el kezdett berregni :slight_smile:
Köszönöm a segítségeteket !!!


kiégtem :rofl:

3 kedvelés