Windows Defender eltűnt


#1

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a biztonságos internetezés etikett 1. szabályát, miszerint nem túl biztonságos linkekre és barátaira ne kattoljunk rá, sajnos megszegtem, és kaptam egy jó adag vírust. Ahogy néztem, “semmi” kárt nem tett, azon kívűl, hogy az összes böngésző beállításait átírta, ami sima reinstallal meg lett oldva, illetve telepített sok, magát elindító programot mélyebbnél mélyebb helyekre, amiktől szintén sikeresen megszabadultam.

Igen, de itt jön a bibi. Mivel az összes fertőzött fájlt a C:\ meghajtón találtam egyéb vírusírtó programmal, szerettem volna lefuttatni Windows Defenderrel egy vizsgálatot az egész meghajtón, mivel eddig azt használtam alapméretezettként tűzfalként. Viszont amikor megnyitnám a Defendert, akkor egy ilyen üres tér fogad:

Próbáltam keresgélni, de túl sok mindent nem találtam. Esetleg valakinek van valami ötlete, hogy mit tudok tenni ilyen esetben? Előre is köszi mindent.


#2

Format c:

Windows reinstall.


#3

Jaja, reinstall.
vagy teszel fel egy ingyenes csomagot, ha fizetni nem szeretnél. Pl Comodo-t. Ha fizetni szeretnél, akkor Kaspersky-t ajánlok. De minden informatikus másra esküszik.


#4

Okés, köszi a válaszokat.
Szerintem reinstall lesz, mert valamiért a frissítések sem működnek rendesen.