Windows telepítés segítség mindenkinek

Sziasztok! Gondoltam lehetne egy topic,amiben Windows 10 telepítésének a csínját-bínját lehetne megbeszélni,hátha érdekel másokat is!
Konkrétabban,hogy mit jelentenek a Windowst telepíteni, particionálni, formatálni, boot dev.-t állítani, stb kifejezések.
Akik maguktól esnének neki,illetve szeretnének tanulni,nagy segítség lehet!
Peace

Van erre egy nagyon jó segítség, google.com

Aki az alapján amit talál, és a Microsoft részletes leírása alapján nem tud feltenni egy windowst (ami kb a tovább gomb 5x megnyomásából áll) azon nem tudom mit lehet még segíteni.

11 kedvelés
2 kedvelés

Informatikus suliba járok, azt hiszem tudnék mesélni anomáliákat szép számmal :joy:

2 kedvelés

Egy új üres gépre tényleg annyiból áll kb. ahogy @meteoric87 felvázolta. Talán még a boot managert is megtalálja már az UEFI magától.

Egy másik gépen MCT-vel kb. 5 kattintásból áll a telepítő készítés, az új üres gépbe bedugod a boot menü hotkeyt püfölve bebootolsz a korrábban megcsináld pendrive-ról. Utána már tényleg csak arra kell figyelni hogy a megfelelő disk-re telepítsd, illetve igény szerint ha akarod partícionálod. Aztán ez a yes > next > finish bonyolultságú a dolog.

Ha a merevlemez particionálás vagy inicializálás nem tiszta, akkor van hozzá rengeteg segédlet angolul és magyarul is, akár egyébként közvetlenül az MS KB gyűjteményében. Piktogramokkal, ikonokkal, érthetően szövegezve.

2 kedvelés

el nem tudom képzelni, hogy egy kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészekből normálisan összeállított configon egy szintén legális forrásból származó Windows 10 telepítése közben milyen anomáliák lehetnek… pedig telepítettem már néhány Windowst az elmúlt pár évben.

Emberre gondoltam, nem eszközre vagy szoftverre.

De az emberen ez a poszt se fog segíteni, tudod lehet bármilyen hülye biztos valami, az ember megtalálja a módját, hogy elbassza :smiley:

3 kedvelés

@lengyelb
Ezt is ha megkérlek törölnéd? Köszönöm

A saját bejegyzésedet/témádat el tudod távolítani.