Windows telepites segitseg


#1

Sziasztok. Van egy asztali gepem amin jelenleg a windows 7 “duborog”. Szeretnem a Win 10-et hasznalni. Letezik meg az az opcio, hogy felfrissitsem a win7-et a microsoft jovoltabol vagy az mar elmult es meg kell vennem a op rendszert?

Ami meg nagyon erdekelne az az, hogy a drivereket a windows telepites kozben automatikusan fel fogja rakni akkor is ha csak egy Huawei mobil internetes masinaval van osszekotve a gep?

A valaszotokat elore is koszonom. Szep napot. :slight_smile:


#2

Az első kérdésre a válasz hogy nincs lehetőséged rá már egy jó ideje.
Második kérdésre meg szerintem külön te magad telepíted a drivereket (de ebben nem vagyok szakember így nem tudom pontosan)


#3

Windows 10 az alap driverket feltelepíti ha van net az install közben/után.
Frissíteni 7ről 10re nem tudsz már de van egy oldsal ahol egész jó áron lehet win10 hivatalos licenszeket venni. Annó vmelyik streambe linkelte be vki.

A Huaweii-es mobilnetes cuccot meg sztem magadnak kell felraknod, hacsak nincs benne vmi kis firmware ami telepíti magát ha rádugod usb-n a gépre. Sajnos az eszközt magát nem ismerem.


#4

A Huawei-t nemmkell USB-vel osszekotni, csak egy net kabellel mintha egy routerrel lenne. Nem kell semmit sem telepiteni hozza vagy ilyesmi.


#5

Ha kábelen van összekötve, akkor nem fogja érzékelni, hogy mobilnetre van kapcsolva, így fel fogja telepíteni a speckó drivereket is ha megtalálja az adatbázisában. Attól is függ, hogy mennyire régi a hardver.


#6

Az az emlegetett jóárasított win10:


#7

Igen erre gondoltam, csak nem találtam :slight_smile: Köszi a linket :wink:


#8

A tévhitekkel ellentétben de lehet még frissiteni Win7-ről 10-re csak nem pont úgy ahogy eddig :smiley:


#9

Upgradelni eddig és ezután is lehet, ha nem túl régi az előző Windows. Vista-ról talán asszem már nem tudsz OS upgradet csinálni.

Annyi hogy nem lesz mágikusan a virágpiacos Win7-ből “jogtiszta” Win10. De ott van fentebb linkelt topik benne a PSNGames-es megoldással 3e Ft egy OEM kulcs. Annyit simán megér.


Windows 10 ingyen
#10

Hat UTP kell beledugni, akkor a mobilnetet a kütyü tartja a korábban beállított adatokkal mint ahogy mondjuk PPPoE-nél a router. Szerintem csak DHCP oszt egy IP-t a gépnek a Huawei és sima hálózati átjáróként működik.


#11

UTP kabel operal a gep es router kozott. Azt meg tudom oldani, hogy a steames jatekaimat ne kelljen ujra letoltenem? Ha az egesz steam mappat lementem majd az ujratelepites utan vissza masolom az ugy mukodokepes lehet? Mobil nettel mindent ujra letoltenem nagyon idoigenyes lenne. Ha ezt a felfrissitest valasztom attol meg le lesz formazva a meghajtom? Ugy mintha regi modiba telepitenem a windowst? Bocsi az ekezetek miatt, melobol irok. :frowning:


#12

Elvileg nem formáz semmit ha upgradelsz, megtartaja a Winfos beállításokat és a személyes fájlokat is. Azért a fontos cuccokról csinálj biztonsági mentést, az a ziher. Programok is megmaradnak feltelepítve, kivéve ha olyan amit a Microsoft inkompatibilisként jelölt meg a Win10-el.

Kell hozzá x-egynéhány gigabyte szabad hely viszont az adott meghajtón.

De miért van egy meghajtón a oprendszer és a játékok? :smiley:


#13

Ha megmutatod a steamnek azt a könyvtárat ahol a jatekok vannak, akkor nem kell újra letölteni őket. Elvileg…


#14

Neki ugrok délután, de ha újra le kell tölteni akkor elkaplak. :joy::joy::joy::joy:


#15

Énis így tudom :slight_smile:
(Originnél viszont megszívnád, mert ott újrakellene :smile: )


#16

Valamelyik nap csináltam win10 reinstallt és csak az asztali ikonok csesződtek el, de azért most be vagyok rezelve… :smiley:


#17

@MKN veszélyes vizeken evezel látom :smiley:


#18

Ezt már más is említette… :blush:


#19

Ha azon a linken frissitesz akkor kapsz egy exe-t és azt ha elinditod az végig vezet az egész telepítésen
Megtarthatsz mindent fájlt (ilyenkor a windows egy windows.old mappába rakja a dolgaid) és nem vész el semmid. Nem formáz semmit se csak felfrissiti. De 30nap után törli azt a mappád igy addig pakold ki belöle ami kell.

A steamet meg nem kell megint letöltöhetni a játékaid mert ha megvannak maga a játék fájlok akkor csak leelenrőrzi és akkor játhatsz is.

(bocsi az összedobottságért csak kevés időm van…)


#20

Így nem is fogom tudni formázni a gépet ha upgradelem a windows-t az általatok leírt módon?