Windows xp telepítés

Üdv!
Már kicsit idegesen írom.
Adott egy régi gép, a driverek vannak vista, win95, xp re, így win 7 et nem akarok rá rakni. Windows xp telepítő hivatalosan már nem elérhető, így marad a torrent. Leszedtem 4 különböző verziót is, 2-t ncore rol, 2-t ztracker ről. Bootolható usb készítése érdekes volt. NTLDR is missing et kaptam, amikor régebbi verziójú wintoflash-t használtam. Az újabb verzióval efféle gond nem volt, azzal volt más. Mégpedig amikor a telepítési helyet kell kiválasztani, azt mondja az usb eszközröl, amin a telepítő van, hogy hibás, így nem tudja folytatni a telepítést. Ezt mind a 4 xp vel, rengeteg átállítgatás és google után is. Második megoldás a rufus, normál beállítások mellett nem lehet telepíteni, mert cd-t kér. Netes megoldások mind a normál megoldások, hogy nem állítanak át semmit. Állítgattam kicsit, fogalmam sibcs hogyan állítottam be, de a telepítő elindult, örültem is, hogy másolja a file okat, majd restart olt egyet éééés done. Nem indult újra, egy vízszintes kurzor villogott 10 percen keresztül. Hdd röl nem bootolr, mert nincs rajta os; flash röl meg csak a vízszintes kurzor, még a telepítőig sem megy el ismét. Nem tudom hogyan állítottam be, hogy lehetett telepíteni valameddig, de úgy többé már nem is sikerült. Akárhogy állítottam semmi. “A telepítő nem talál előző verziójú Windowst telepítve. A folytatáshoz le kell ellenőriznie jogosult e… Helyezze be a következő windows termék-XD-k egyikét… Ha a CD a meghajtóban van… enter, kilépéshez …f3” Enterre “a telepítő nem tudja olvasni a behelyzett cd-t vagy az nem a windowd cd.”
Az interneten sehol nem találtam hasonló gondot, mindenkinek megy rendesen, már elsőre is.
Ui.: Kihagytam: A laptop egy HP compaq nc8430

Felmesz ncorra letoltesz egy Windows XP professionalt. Ki írod egy sima 700 MB CD re., laptop restart belesz biosba, default setting ilyenkor minden full alapra vissza áll majd boot settings át állítod cd/dwd re a bootolast, CD behejez és megy a telepítés. Sok sikert. Azt elfelejtettem írni vannak olyan gépek melyek nem ismerik fel a sima CD t ilyenkor másik márkat kell venni Pl maxell verbatin stb valamelyiket meg fogja enni.

1, XP-t nem lehet pendrive-ról telepíteni, csak CD, mert telepítés közben leválasztja az usb eszközöket és megborul
2, lazán mehet rá win 7, nem lesz semmi gondja.
3, ezzel a laptoppal minden szenvedés lesz, annyira régi és lassú.

XP alá már rendesen működő böngésző sincs. El kell felejteni.

1 Like

Egyrészt minden jogos amit írtál…másrészt énis tartok egy régi P3-as (még IBM) ThinkPad-et XP-v retro gaming céljából :slight_smile:

1 Like

Értem én, ez is egy opció, de otthon van csak üres cd; viszont csak ezen a laptopon van cd olvasó. Levfeljebb ha rakok rá egy egy 7 et, majd azon írom ki cd re.

Neten láttam több embert is, aki telepítette usb röl, csak nekem dob hibát egyfolytában, egy próbát azért megért.

En is pont ugyanezért. Ugye 4gb ram, egy régi laptopba bőven sok, win 7 et elbírná, de nem ismeri fel a win7 es driver a dedikált x1600 as videokártyát, és minden régi játek kidob gpu hibával, ergo csak arra nem jó amire kellene.

Ér ennyit ez a sok szenvedés? Egy valamire való gépet már nagyon nagyon olcsón lehet venni.

nekem ér, a win10 es kompatibilásos dolog nem akar sehogysem több magot vagy gpu t használni, és úgy akad minden régebbi dolog, hogy a hajamat tépem. Lehet félreértettél, jobb gép van, i7, 1070, 16gb ram, csak úgy tünik nem minden játékhoz elég joy. Viztualbox megoldás lehet, de pc, laptopon sokkal kényelmesebb lenne

Ja értem, ebben az esetben esetleg virtuális gép?

Ohh boy…ha végigolvasná mindenki amit leírnak :smile:

Írta, hogy a Virtualbox-nál neki kényelmesebb lenne a laptop…gondolom főleg ha már ottvan legyen használva… Meg tudom jól, hogy más “eredeti” hardware-en futtatni ezeket a régebbi dolgokat.

Én is csak azt tudom ajánlani amit már leírtak…BIOS reset + kiírni a Win XP-t egy CD-re. Én anno kizárólagosan UltraISO-val írtam bootolható XP-ket mivel az mindíg ment minden gépen.

Azután átállítod BIOS-ban a boot sorrendet, hogy CD-vel kezdje. (Restart-nál azután vigyázz ne kezdje megint előröl a setupot mikor már a HDD-ről kellene bootolnia)

A SETUP viszont elég simán kellene menjen ha nincs más baj a laptop-al.

Én nemrég oldottam meg a Road Rash '94-et, hogy fusson 100%-osan Win 10-en meg a Red Alert 2 + Yuris Revange-t. Még dolgozom a NFS Porsche-n…

A win7 néha elfogadja a vista drivereket is, régi gépekhez ezért nincs mindig kimondottan win7 driver

Félig jogos. Ha tagolva lenne a szöveg nem ömlesztve, akkor végig tudnám olvasni :smiley:

Mondjuk ez szerintem minden, csak nem kényelmes út.

A kényelemhez rizikós az út, ez az egy laptopom van, amin jó lenne ha mennének dolgok, 32 bites win7 hez találtam videókártya dtivert, mármint hasonlót, ami úgy ahogy megy, az elindít már pár dolgot, de a rossz driver miatt a legtöbb játék crashel. Egyébkent filmezős laptopnak, és hősugárzónak win7 el is megfelel.

1 Like

Update: Ha valakinek ugyanez lenne a gondja megoldás: Használjátok az easy2boot nevű programot. Leszeded, elinditod exe vel, rá a pendrive ra, majd az iso-t ugy ahogy van be a pendrive on lévő iso, azon belül win, majd ott az xp mappába. Rendszerindításnál step 1 ben, majd 2 ben is bemásolja a teljes iso-t ramba. Bootnal kiválasztod a pebdrive ot, megnyílik egy menü, windows telepités fül. Amikor az megvan, és újraindul a gép ismét a pendrive rol kell bootolni, ugyúgy csak a step 2-t.

2 Likes

Még annyi, hogy actualy xp alá opera, simán elfut, mert hiába gyenge a proci és 4gb ram nem sok, mivel a system bőven nem használ annyit, mint a win7(ott átlag 30-40%on volt a proci, ha egy alkalmazás sem futott), ezért sokkal jobban is fut az opera, meg igazából gyorsabb is, kevesebb idő míg feláll a rendszer, sokkal gyorsabban nyit meg ablakokat, és a nem válaszol ablak is 100 szor kevesebbszer nyílik meg. Akárhogyis, sokkal jobban fut rajta egy xp, mint egy win7, így már nem kell alátét neki, hogy ne süssön meg, ha az ölemben van.

@lengyelb, zárást kérek.