TheVR Fórum

Wireless Headset Vásárlás (40-50eFt)

Sziasztok!
Wireless Fejhallgató vásárlás előtt állok és a véleményeteket, illetve a segítségeteket szeretném kérni.
A fejhallgatóra 40-50ezer forintot szánnék. Leginkább hosszas gamelésre használnám de azért szeretném ha zene hallgatásnál is szépen szólna.

Eddig ezeket a termékeket néztem:
HyperX Cloud Flight fekete
Logitech G533
STEELSERIES Arctis 7 Headset 2019 Edition (ez a keretemen felűl van, de utána néztem és lehet megérné a minőség)

Szerintetek melyik lenne a legjobb nekem, vagy esetleg van egy másik termék ami jobb a felsoroltaknál?

Válaszotokat előre is köszönöm!

A HyperX Cloud Stinger és a HyperX Cloud Flight két külön termék, és Cloud Flight-ról a legtöbb helyen jókat mondanak, ezért gondoltam, hogy a tapasztalatom ellenére felteszem a listára.

Corsair Virtuoso. Igaz ez is picit a kereteden kívül esik, mint a Steelseries.

1 Like

Hyperx mindkettő. Nézz utána fórumon, mennyi baj van velük manapság.

1 Like

Az én Cloud Flight-om 2 éve gond nélkül teszi a dolgát és ugyanezt tudom elmondani egy barátoméról is.
Teljesen jó kis füles, teszi a dolgát. Tudom ajánlani. A Logitech-et is dicsérik, szerintem nem nyúlsz mellé egyikkel sem.

Viszont egy másik barátom a Steelseries-ben csalódott ami a listádon van. Pontos részletekre már nem emlékszem miért. Azért remélem ezzel is tudtam segíteni.

1 Like

Igen és köszönöm, még átgondolom!

nekem jóval olcsó kategóriából vannak tapasztalataim, de a wireless / bluetooth füleseknek van egy technológiából adódó “késleltetése” … tehát a hang kódolása/átjátszása/feldolgozása időbe telik illetve minden ami wireless némi puferrel dolgozik a ki nem küszöbölhető átviteli veszteség miatt
lényeg … videó és game esetében ha érzékenyebb vagy rá a szájmozgás és a hang nem lesz pontos szinkronban … ez videónál fura/zavaró de gamingnél talán nem túl szerencsés
együtt lehet vele élni, de jobb ha tudsz róla … nekem a lényeg a vezeték elhagyása tehát “valamit valamiért” elven elfogadtam

2 Likes

Ezeknél a füleseknél szó sincs ilyesmiről. Nekem ez a 2. vezeték nélküli fülesem, de egyiknél sem tapasztaltam semmi hasonlót (Razer ManO’War, később a Cloud Flight). Akár filmet, akár videót nézek vagy játszok egy csepp csúszás sincs a hangban a képhez képest.

1 Like

Hidd el hogy van, max te nem vagy rá háklis/érzékeny. Ez a szerencsés eset.

@ceekay szépen leírta, egyszerűen ilyen a technológia. Ha egy jelet át kell alakítanod rádióhullámmá, majd vissza, az mindig veszteséggel, és mindig késéssel fog járni, mert semmi nem történik instant.

2 Likes

Nem vitatom hogy létezik a jelenség, olvastam már én is róla. Viszont kizárt dolognak tartom hogy ebből egy átlag felhasználó bármit is észrevegyen a gyakorlatban elvégre század (esetleg ezred?) másodpercekről beszélünk.

Ez attól függ, hogy az adott eszközben milyen a dekóder.

Nem szabad általánosítani azért mert van ahol ez kisebb gond. Nem jelenti azt hogy másik gyártó más termékénél meg jó lesz.

Ez így van, de a jelenleg szabványosított bluetooth és wifi már közel sem ugyanaz mint 10, vagy akár 5 évvel ezelőtt. Akkora mennyiségű adatot képesek már továbbítani mint eddig soha, így szerintem a késleltetés mint fogalom mára elhanyagolható szempont lett ezeknél az eszközöknél.

Elképzelhetőnek tartom hogy az abszolút belépő szintű, esetleg noname headset-eknél érzékelhető némi késés, de ebben az árszegmensben és az említett gyártóknál nem hinném.

1 Like

Itt szerintem kevered a dolgokat. A folyamatos, nagy sebességű adatátvitel, és az alacsony késés nem jár kéz a kézben. Lehet például magas pinged, de 1 gigabit sávszélességed. Ez csak annyit jelent, hogy a kapcsolat lassan jön létre, de ha megvan, akkor gyors.

A mostani, mobilokhoz gyártott füleseknél, még a drágábbaknál is ott van ez a jelenség egyébként.

1 Like

Cloud Flightot én is tudom ajánlani lassan másfél éve, hogy használom semmilyen problémája nincsen, semmi késés stb. egyetlen problémája van, hogy az a 30 órás élettartam az nem 30 óra hanem inkább 16-18, de igazából más probléma nincsen vele.

2 Likes

En dobnek egy +1-et az Arctisnak. 3 honapja hasznalom azt hiszem, es meg vagyok vele elegedve, jol szol, kenyelmes. Az nekem is feltunt, amit @Tymer irt a Flightrol, hogy nem annyit bir, mint amennyit mondanak rola… bar azt a 20 orat kb ez is hozza. :slight_smile: Meg ami picit zavar, hogy kevesbe viseli jol, ha az ember razza a fejet :smiley: mint a Sennheiser 4.40BT-m, bar ez betudhato annak is, hogy picit nehezebb… :slight_smile:

1 Like

Ezzel a példával egyetértek, viszont abban példában amikor egy fejhallgató és a jeladója közötti “zárt” csatornáról beszélünk ott nem állja meg a helyét. Ott két “fél” között zajlik a kommunikáció ami nem folyik át köztes állomásokon, ezáltal elvileg nincs ami a “nagymértékű” késleltetést okozza.

30 órás élettartam az nem 30 óra hanem inkább 16-18

Ez így van.

Mint mondtam, a késést a felhasznált hardver okozza.

De továbbra is úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett.

Én csak azt mondom, hogy még az ár sem garancia arra jelenleg, hogy alacsony késésű lesz az átvitel, hanem utána kell nézni, teszteknek, minden gyártó minden termékénél. Ez mondjuk nem csak wireless fejesre hanem mindenre igaz.

1 Like