TheVR Fórum

Wish - A szórakoztató vásárlás vélemények

Mi a véleményetek róla?
Szerintem nem más mint egy magyar kezelöfelülettel rendelkező ebay, ahol az összes terméken van valamennyi szállítási költség.
Ahogy olvastam a kommenteket egyes termékeknél, írták hogy “jó, király, elöbb megjött a termék…” meg olyan is írtak amikor “tejlesen mást kaptak, 2 hónapot késett”…

A kérdés: megéri az adott termékeket, így a “kötelezö” szállítási költséggel együtt rendelni vagy a termékektöl függöen akár free shippinges ebay rendelések a jobbak?

1 Like

A kiszállítási díjak némelyik termékre nevetségesen magasak, csak külön-külön lehet/lehetett rendeleni. Egy termeket rendeltem kb 4 hónapja azóta is jön… :confused:

3 Likes

Én egyzer rendeltem egy vezetéknélküli egeret 500 Ft-ért(szállítással együtt), kb egy hónap volt mire megjött. Működik, sőt kikapcsolja magát ha egy darabig nem használom és egy klikkre visszakapcsol. Igazából csak alkatrésznek vettem mert mini egér, de ennyit megért. De drága dolgot nem vennék innen.

1 Like

Sziasztok! Esetleg volt már valakinek olyan eset, hogy a pénzt levontak de a termék a kosárban maradt? Ha igen, hogy szereztetek vissza a pénzt? Mert én most felvettem velük a kapcsolatot, de persze a bankhoz küldtek, a bank pedig vissza a wishhez :confused: Szóval most 100€ lebeg vhol.

1 Like

A pénz levonás mit jelent pontosan ebben az esetben?

  • Ha csak foglalásban (zárolásban) van a számlán - tehát az elérhető egyenlegedet csökkenti, de még nem könyvelődött ténylegesen -, akkor nem biztos, hogy a kereskedő ténylegesen megterheli a számládat és kb 10-30 napon belül visszakapod (Bank függő, hogy ki meddig tart zárolásban egy tételt)

  • Ha viszont a tétel terhelt, tehát a számlakivonatodban a ténylegesen lekönyvelt tételek között látod ás a kereskedővel nem tudsz érdemben egyeztetni, valamint a terméket sem kapod meg a szállítási határidőig, akkor a Bank vissza tudja követelni neked a pénzt egy reklamáció keretein belül (chargeback eljárás). Utóbbi esetben a Banknak meg kell adnod, hogy pontosan mit rendeltél, milyen szállítási határidővel és hogy mi lett a kereskedővel történt egyeztetés eredménye. Akár kereskedőnek küldött e-mailt is csatolhatsz. Nem tudom milyen régi fizetésről beszélünk, mert a bankoknak is meg van szabva egy reklamációs határidő, aminek lejárata után már elvesztik a jogukat az összeg visszakövetelésére. Ez a határidő a szállítás végső határidejének lejártát követő 120 napot jelenti általában.

Szerk.: ne haragudj ha bonyolultan fogalmaztam. Ez a zárolás-terhelés téma általában nehezen emészthető.

1 Like

Igazából nem tudom, hogy terheltek e vagy vonták. Ez egy holland bankkartya és fogalmam sincs, hogy mikor mi jelentheti a dolgokat. Igazából nem volt még soha ilyenfajta problémám ezért nem törődtem vele. De ez egy hasznos válasz volt számomra mert legalább tudom, hogy van határidő a visszafizetésre. Köszönöm

1 Like

Pár napja töltöttem le ezt az alkalmazást és mikor megláttam hogy milyen árak vannak kicsit elbizonytalanított a dolog. Majd mikor rátaláltam olyan dolgokra amiket egy ideje kerestem ez eloszlott. Mikor pedig a bankkártya adatait kérte akkor teljesen elbizonytalanított (mivel máshol úgyis megoldható hogy a postásnak fizetek mindent egyszerre). Árban megérné a dolog, de ha elszáll a pénzem, meg nem kapom meg vagy esetleg nem úgy ahogy szerettem volna akkor nincs értelme ezzel foglalkozni!
Két kérdésem van!
Megbízható-e? (bár az után amit itt feljebb olvastam kétlem)
És hogy milyen a szálítás?
/válaszokat előre köszöntem😉/

1 Like

Pont a mai napon töltöttem le az alkalmazást, abból kiindulva, hogy anyukám is használja és eddig ő mindig mindent megkapott (hol előbb, hol kicsit később), ő azt mondta laikus szemmel, hogy a ruházati termékek általában szoktak késni, míg más termékek előbb ideérnek. Ma végelkeseredettségemben töltöttem le az alkalmazást, ugyanis sehol sem találtam AV HDMI konvertert vagy ha igen, akkor is horror áron volt (10-12 ezer ft), így gondoltam hogy nincs más választás…és meglepetésemre szállítási költséggel találtam is 4000 ft-ért. Mondjuk a kiszállítási időn kicsit meglepődtem (azt írta legkésőbb november 11-ig küldik ki), há addig én megőszülök, de amint ide ért a termék és használatba veszem talán többet tudok mondani. A számlámmal eddig minden stimmel, utánanéztem és pont annyit vontak le, amennyit fizetnem is kellett a termékért, szóval eddig minden oké.

1 Like

Sziasztok : )

Engem is érdekelnének a tapasztalatok a weboldallal kapcsolatban. Barátoktól hallottam róla és eddig jókat.

1 Like

Én az aliexpresst használom és ajánlom bárkinek ! Nem szeretném bevallani mennyi mindent vettem már, mert ennyi pénzt elkölteni… :frowning: :frowning: XD
De! Ebből a 0,5%-a nem jött meg :smiley:
És ruhától kezdve az apró kis izékig amiből kreativkodtam (főleg azokat) mindent már szinte onnan veszek.

2 Likes

Szia. Nekem barátnőm szokott wish-ről vásárolgatni. Eddig minden egyes alkalommal megjött a megrendelt árú annyi hátránya van, hogy 1-2 hónapot várni kell rá. Viszont arra figyelni kell, hogy x összeg felett megfogják a vámosok, bátyám így járt a 15000ft-os gps-ével. Még 8000 forintot rá kellett fizetnie.

1 Like

Hát jó etetés ez a Wish shop, ami igazából nem is shop, hanem csak egy rövid életű reklámtermék osztó vállalkozás :joy: Meglepően naiv emberekre alapoznak, és kihasználják azt a kört. Igazából egy termék ára úgy jön ki, hogy: ÁR = ((EREDETI ÁR x 10) /10)+posta…meg hát meg kell várni, amíg Kínából megjön az árú és egyéb turpisságok amiket még nem tudnak a felhasználók :stuck_out_tongue_winking_eye: Sok sikert hozzá :joy: Ők legalább gazdagodnak a “sok kicsi sokra megy” szisztémával :wink:

2 Likes

Ajánlom inkább az aliexpresst, banggoodot, gearbestet, ha valaki kínából vásárolna. :slight_smile: (óvatosan, mert minden olyan olcsó, hogy könnyű sokat költeni).

2 Likes

Én szeretem a Wisht-t, mert mindig hamarabb kapom készhez a termékeket, mint ahogyan számítottam rá. :slight_smile:

1 Like

Én is csak csatlakozni tudok @Miki-hez. Sokkal de sokkal jobban ajánlom Aliexpress-t vagy a GearBest-et. Évek óta vásárolok az Aliról és eddig mindig, minden megérkezett.

2 Likes

Engem igazából csak az érdekelne hogy valaki vett-e már a Wish-en telefont?

2 Likes

Nekem egy ismerősöm vett laptopot Wish-en használtan, illetve Ebay-en. Minden rendben zajlott a vásárláskor. Nem telefon, de az is értéket képviselt. Bele lehet nyúlni csúnyán egy átverésbe. Én pl. telefont biztosan nem rendelnék meg. Nem az átverés miatt, hanem a kipróbálás miatt. Ha neten veszem meg, akkor nem tudom megnézni, hogy mit vásároltam. Egy fénykép erre kevés, hogy meggyőzzön.

Igazad lehet, de viszont máshol olcsón kapni ilyen telefonokat nem lehet!

1 Like

Anno a Samsung S4 minimre is vártam 2 évet, hogy olcsóbb legyen. Az olcsóság nagy csalogató erő. Azért óvatosan :slight_smile:

1 Like

Nem tudom, nézelődők csak, de nem merek igazából! Itthon meg minden drága, és a pénztárca nagyon nem enged semmit! :slight_smile:

1 Like