TheVR Fórum

Witcher 1-2-3

Mindenkinek ajánlom a witcher összes részét, rengeteg gameplay van benne. Alapvetően story központú, de sokat épít a játék a skillezésre, technikára. Van benne magyar felirat, ami különösen jól jön azoknak, akik küzdenek az angollal.
Az első rész még egér billentyűzet kombóra készült, de a másik 2 részhez gamepad ajánlott. Millió jó szót lehetne írni a sorozatról… hardon igazi kihívás…

4 Likes

Továbbá az 1. rész magyar szinkronos is, nem csak feliratos. Igen mielőtt kérdi, egészen jó szinkronja van a Witcher 1-nek! :smiley:

Ja és a könyveket is ajánlani tudom :smiley:

Andrzej Sapkowski - Vaják néven találjátok meg magyarul :smiley:

Az első rész a Az utolsó kívánság

2 Likes

Végre valaki! Az a szinkron a legjobb! :smiley: Mindig megnevetett.
Kedvenc: " anyukád törpékkel hál"’ (direkt szépen írtam)
Meg persze a halott izék.

4 Likes

A könyveket valaki olvasta? Mennyi mindent lőnek le a történetből a játékok - azon kívül, hogy melyik karakter lesz életben?

Azért kérdezem, mert most tartok a 6. résznél. Azt hittem, hogy ez az utolsó, de aztán megtudtam, hogy van még egy, ami ki tudja, hogy mikor jelenik meg magyarul. Angolul meg annyira nem tudok, hogy csak úgy beleugorjak.

A kérdés, hogy ha a 6. rész után belekezdek a játékokba, mennyi minden derülhet ki?

A könyvek nagyon jók! :smiley:
Én is szívesen olvasnám őket, de sajna nincs meg egyik sem :confused: pdf-be meg meh…úgy buzis xdd

Egyébként, meg tuddtommal nincs benne spoiler. Amit észre vettem, hogy inkább utalások vannak a könyvekre, vagyis részletekbe belőle, hogy ez történt, az történt.

Ha jól olvastam az információt, akkor a könyvek és a játékok lineárisan haladnak, tehát pl az 1. könyv, utána az 1. játék :slight_smile: de ugye ki tudja, hogy a forrás is milyen volt. Viszont azt tudom, hogy nem spoilere a kettő egymásnak! :slight_smile:

1 Like

Nekem eddig teljesen kimaradt a Witcher széria :confused:
De nemrég volt szintén egy Witcher-es topic, ott talán tippek és trükkök voltak , már akkor is felkeltette az érdeklődésemet.
Ezt a topicot olvasva teljesen megjött a kedvem a játékhoz, meg is vásároltam az első részt , délután neki is esek :smiley:
Köszi az ajánlást !! :smiley:

1 Like

Én is úgy hallottam, hogy a könyvek és a játékok külön történeteket mesélni apróbb átfedéssel, utalással, de nem spoilereznek. Rolex0226 örülök, hogy nekilátsz ennek a sorozatnak, nem fogod megbánni. Az első részen érződik, hogy már régi, de a történet a lényeg. A következő két rész sokat lépett előre grafika és játékmechanika terén, mindez úgy, hogy megtartotta a játék a hitelességét.
Külön érdekes feature, hogy továbbviheted a mentést a következő részbe, és az előző játékban meghozott döntéseid alapján megy tovább a story. :slight_smile:

1 Like

Köszönöm szépen!

Külföldi fórumon olvastam, hogy a 7. rész (angolul Lady of the Lake) teljesen lezárja a könyvsorozatot, és a Witcher 1. ez után öt évvel játszódik.

Mivel az eredeti terv az volt, hogy előbb elolvasom a könyveket, és csak utána kezdek bele a játékoknak, hogy maximális legyen az élmény (én szeretem az apró visszautalásokat), mindenképpen belekezdek angolul az utolsó kötetnek, hátha megértem. Jelenleg túl sok kérdés van bennem. Pl. már az is elég nagy spolier volt nekem, hogy az első játékban szerepel Foltest király. Ergo Nilfgaard nem foglalta el Temeriát (ha mégis, csak felszabadul vagy egyéb történik, kérem csak nagy SPOILER felirattal írja meg valaki :slight_smile: )

Már régóta meg vannak a játékok, és nagyon viszket az ujjam, nehogy elindítsam :slight_smile:

1 Like

Elkezdtem jatszani az elso resszel, de az agyamat eldobom az iranyitastol. Letezik, hogy sokkal jobb az iranyitas gamepaddel? Ha igen akkor vennek egyet, ha nem akkor hagyom a francba az egeszet. :smiley:

No offense!
Mindenkinek baja van az első rész irányításával. Miért? Én vagy hatszor végigvittem bill+egér kombóval, egyszer ezek közül laptopon volt.
Most nem tőled várom, hogy leírd miért nem bírják az irányítást, csak kérdezem. Egyébként szerintem a háromnak volt a legrosszabb. ( The WItcher-t még sosem játszottam kontrollerrel, csak bill+egér, és sose fogok RPG-t kontrollerrel játszani)

1 Like

Nekem a harmadik résznek volt a legjobb az irányítása. Az első rész irányítása elsőre fura lesz mindenkinek, azonban hamar meg lehet szokni és azután már élvezhető is lett, én személy szerint nagyon élveztem a magyar szinkront, kisebb nagyobb hibáival együtt :smile:
A második rész irányítása nekem egyáltalán nem tetszett, sehogy sem állt kézre és nagyon érződött rajta az akkor nagy divatban lévő konzolport…

Nekem mindegyik részben tetszett az irányítás.
Az elsőben főleg a harcrendszer tetszett. Nem arról szólt,hogy ki tud több APM-t generálni. Jó volt ez a ritmusos rendszer, és ha feljebb vetted a nehézségi fokot akkor meg még jobb volt.
A második részben tényleg érezhető volt, hogy nagyon konzolos volt. De számomra nem volt gáz.
A harmadikban pedig csak a “platform” részek voltak idegesítőek.
Emellett az első részt én is csak szinkronosan játszom. Bármennyire is borzasztó, de annyira vicces, és ez nekem rengeteget hozzá ad a játékhoz.

Az első részt egérre és billre tervezték. Nagyon szokatlan ez a “ritmusos” rendszer. Elsőre én is dobtam emiatt a játékot, de később újra nekifutottam, 1-2 óra után már megszerettem… :slight_smile: A második és harmadik játékot gamepaddal játszottam, mert már támogatta (szinte minden játékban előnyben részesítem, kivéve shooter fps-eknél). De úgy hallottam, hogy már kimondottan arra tervezték, és az egér bill. kombót háttérbe szorították. Viszont külön loot és inventory kezelést terveztek attól függően, hogy mivel irányítod. X360 kontroller kell (vagy valami xinput emulator), mert az egyéb kínai változatokat nem nagyon érzékelik, támogatják a játékok, és a billentyűzetre tervezett irányítást fogod használni gamepaddel…

Yo, aki 21:9ben játszik s nem keresett rá, itt a cutscene fix:
A 398EE33F -okat Hex editorral cseréljétek ki az .exében 2560x1080 esetében erre: CD901840 s 3440x1440hez pedig erre: 8AE31840
Y’all welcome. :wink:
S olvassátok a könyveket! Kötelező olvasmányok!
Amúgy skúbizzátok eztet e na :slight_smile: :drooling_face:

Már én is elkezdtem az első részt, és nekem nincs bajom az irányítással, csak fura hogy oldal irányba nem tud gyorsan menni, de nem mai darab :smiley: Az irányítás könnyen megszokható, de ahogy látom ebben is van tartalom bőven, sikerült belefutnom jópár mellék küldetésbe, így elleszek vele egy darabig , köszönöm mégegyszer az ajánlást! :smiley:

1 Like

Hangulata hogy tetszik? Zene, környezet, képi világ? Szerintem ebben a részben a legjobb.

1 Like

A szinkronon szoktam csak néha mosolyogni a többi nagyon jó :smiley: Főleg amikor összejön a combo :smiley:

A szinkron a legjobb, én abból nem vagyok hajlandó engedni.

1 Like

:smirk:

4 Likes

“Már megint esik.” :smiley:

3 Likes