Xado termékcsalád vélemény kérése autószerelőktől, akik már használták ezt a termékcsaládot

Sziasztok!

Azoknak a segítségére lenne szükségem, akik autószerelők és használták már a Xado termékcsalád bármely termékét.

Tavasszal lenne esedékes az olajcsere az autónkban (1998-as Ford Escort Mk6-os Kombi 1.8TD 90LE) és hallottam, hogy a Xadonak van ez az olaj rendszer tisztítója ( Tisztítók : Atomex Total Flush ) és szeretnék megerősítést kapni, hogy tényleg hasznos termék e.

A másik, amit hallottam, hogy van ez a revitalizáló terméke ( https://xado.hu/webshop/revitalizalok/motorolajba/diesel/xado-gel-1-stage-detail ), ami egy fémkerámia bevonatot hoz létre, ami által sokkal jobb lesz a motornak.

A kérdésem az, hogy megér egy próbát ezeknek a kipróbálása? Tényleg hasznos cuccok? Mik voltak a tapasztalataitok ezekkel a termékekkel?

Előre is köszönöm, hogy ha segítesz ebben.

Fater a prolong + spurit kombóra esküszik.
(1998 mondeo mk2 1.8td)

Az a baj az ilyen csoda szerekkel, hogy a fémkerámia(jelentsen ez bármit is) ha valóban bevonatot képez, akkor legfeljebb a gyűrűk szorulnak meg, illetve a gyári henger fal hónolását szépen eltömíti.Végül valószínüleg elkezdődik az olaj fogyasztás, vagy hatványozódik ha már eddig is volt.

Nem vagyok autószerelő, csak egy hobbista, de józan paraszti ésszel ezt végig gondolva én nem lötybölnék ilyeneket az autómba.

Ennek az árán inkább vegyél egy szabványokban és viszkozitásban azonos minőségi olajat, pl LiquiMoly

A tisztítókról meg annyit, hogy nem egy példát láttunk arra, hogy feloldják az olajsarat, ami könnyen eltömíti az olaj járatokat, így meg szűntetve a szükséges kenést.Bár ezek után ténylegbtiszta lesz a motor, hiszen jön a full generál. :rofl: