XBOX App - "NAT type - Strict", problémám adódott a multiplayer játékok futtatásával


#1

Sziasztok.
Úgy kb két napja vettem meg az xbox game passt, amely tartalmazta a Forza Horizon 4-et (amelyet megakarok venni a későbbiekbe, ha ezt a problémát sikerül orvosolni),s ma jutottam el addig, hogy kioldottam a Horizon Life-ot, ami a Multiplayer részének felel meg a játéknak.
De nem tudtam belépni, hanem csak töltött a végtelenségig.

Rövid keresgélés után jutottam el addig, hogy az xbox networkben a NAT type-nak "open"nek kell lennie ahhoz hogy tudjak multizni, viszont nekem strict-en van.(Előtte blockolva volt, de pár yt videó után sikerült eddig eljutni.

Viszont innentől semmilyen eredményre nem jutottam.

Kicsit össze is vagyok zavarodva, mivel nem értem teljesen az itthoni rendszeremet.
Régebben (kb egy éve) úgy nézett ki a történet, hogy volt a routerem, melynek a “WAN” portjába ment a netkábel, s a "LAN1"ből pedig egy másik a gépembe. Ez eddig tiszta és működött is.

Viszont kb egy éve jött MR.DIGI, s közölte hogy mindenkinél lecserélik a routereket, mert gyorsabb lesz tőle a rendszer. S ez a router van jelenleg is beüzemelve. Viszont ennél kicsit más a helyzet.
Csak 1 ethernet kábel van bekötve, ami a routerből a gépbe megy, semmi más. Működik, szóval azzal nem is lenne baj, de mikor követtem a YT guideokat a NAT hiba fixálására, akkor a következőkig jutottam:

cmd -> ipconfig
vezérlőpult -> hálózat és internet -> kapcsolatok: Ethernet -> Tulajdonságok -> ip protokol 4es verziója -> automatikusról átállítottam, s beírtam az ip configban kidobott adatokra.

cmd -> teredo
Követtem minden lépést amit mondtak.

S amit nem értek:
Ugye a netet a routerből jövő kábelen kapja a gép, viszont mikor a guideok eljutnak addig hogy az UPNP vagy DMZ beállításait megcsinálják, s beírják a google keresőjébe az IP Címüket, nekem semmit se dob ki. Pedig elméletileg én is routerről kapom a netet.

“# A webhely nem érhető el
A(z) 192.168.1.3 visszautasította a csatlakozást.”

Szóval szeretnék segítséget kérni eme problémámra, mert elég nagy érvágás, hogy semmilyen (vagy legalábbis sok) játékkal nem tudok multizni xbox app-en belül.


#2

ipconfig/all mit dob ki?
1.1 v 0.1 lesz a vége szerintem.

A nat-al meg nem tudsz mit csinálni az szolgáltató oldali hiba. Mikor kijött a játék a telekomosok ugyan ezzel szoptak ha vpn-ezel pl avastal van asszem egy 7 free akkor gond nélkül menni fog. (kb 3 hónap alatt oldották meg)

Asszem a telredoval van valami baszás, hogy az ipv6-on próbál komunikálni de az a natolt szar nem ad neked ipv6-ot csak ipv4-et. Lehet még próbálkozni egy plusz routerrel ami tudja az ipv6 to ipv4-re konvertálást de az se biztos, hogy megoldja.


#3

image

Próbálkozok még mindennel amit találok, de elég reménytelennek tűnik. pláne a kommented után.
Gondoltam hogy szolgáltató oldali hiba, de reméltem hogy van jobb megoldás, mint a “várjak türelemmel”.

Ha nem tudok multizni, akkor a játék megvétele is felejtős addig. :confused:


#4

Na az a router ip-je.

VPN-el tudsz multizni vele.


#5

Ezt nem teljesen értem.
Szóval ha csinálok egy VPN-t, ami ha jól tudom/értem akkor egy virtuális IPt ad a gépemnek, akkor működhet a NAT type rendesen?


#6

Majdnem.
VPN-el kell kapcsolódnod egy olyan szolgáltatóhoz ami ad neked ipv6 ip-t.

Én ezt használtam akkor:
https://www.avast.com/hu-hu/secureline-vpn#pc


#7

Kicsit drága, pláne hogy csak egyetlen játékkal akarok játszani online.

majd keresek valami alternatívát.

De azon gondolkodok, hogy ha valahogy kiiktatnám a routert, s a gépem közvetlen kapná a netet, akkor megoldódna a probléma, nem?


#8

Nem, mivel nem a local routereddel van gond hanem a szolgáltató nat hálózatával.
Max még annyit tudsz tenni, hogy felhívod a szolgáltatót, hogy neked szükséged van ipv6-ra. Mondasz nekik valami hihető mesét aztán reménykedsz :smiley:


#9

Még annyi jutott eszembe, hogy próbáld ki azt, hogy telefonról osztasz netet a gépnek.