Xbox és PS kibeszélő


#1

Sziasztok! Szeretném megtudni hogy melyik konzolt érdemesebb megvenni, a Ps4 slimet vagy az Xbox one s? A Ps-el régebbre nyúlik a múltam, viszon az Xbox elvileg erősebb. Ps-nél sokkal több az exclusive játék, mint xbox-on.


#2

Ha multiznál is, akkor azt amelyik a haveroknak is van.

Ha ez mindegy, akkor PS az exkluzív címek miatt, pláne ha van egy közepesen erős PC-d, amire a legtöbb Xbox játék elérhető.


#3

Multizni is szeretnék, viszont nemsokárs lesz crossplay a két konzol között


#4

Néhány játékban, talán, a legtöbben soha nem lesz.


#5

Ha ezek közül lehet választani, akkor Ps4 slim, Az alap gépek közül (tehát nem pro és nem x) a PS 4 erősebb. Ergó a multiplatform címek is szebben, jobban futnak valamelyest. Plusz ott vannak a jó exkluzív címek. Ezek közül xbox-ot csak akkor ha ki tudod használni a visszafele kompatibilitást a játékoknál, szeretnéd használni a gamepasst, ami egy olcsó megoldás, hogy sok játékkal játszhass, olcsón, vagy ha több haver xboxozik.


#6

Hát nem tudom, nem rég kipróbáltam egy ps4 slimet, bekapcsolni nem bírta ismerősöm mert csak villogott a tv hogy van jel nincs jel, aztán 10 perc áramtalanítás után elindult.Tomb Raidert meg a Far Cry5-t próbáltam ki, de nagyon nem tetszett, valahogy nagyon nem volt smooth a játékélmény, a kontroller recsegés meg kifejezetten gagyinak hatott nekem.

Nem értsetek félre ez most nem xbox fanboykodás, de ezek után inkább boxot vettem.


#7

Nincs baj a Boxal, nekem speciel a kontrollere jobban kézre áll.

A gond csak az vele hogy kb 0 exkuzív cím van rá. Ergo minden játszható PC-n, egy csomó jó game meg így teljesen kimarad.

(a Slim meg nyilván gyenge, attól nem is szabad smooth élményt várni ilyen erőforrásigényes címektől. Arra Pro kell)


#8

Multiplatform címekre jobb a one x. Alapkonzolok közül mindenképp jobb a Ps4. Én prót vettem akkor, amikor már volt one x is, de nekem a jobb exkluzív címek miatt fel sem merült a box. És nagyon örülök ennek a döntésemnek mert rég éreztem magam ennyire jól “gamerként”. :slight_smile: nagyon sokat kaptam a Sony címektől.


#9

Én one s-t vettem, akkor még laikusként. :slight_smile: Most már vagy 10-szer megbántam. Kb. fél éve vettem egy ps4 prot, életem legjobb döntéseimhez tartozik, azok a gamek te jóó isten. mai napig imádom.


#10

Ízlések és pofonok, én nem tudok megbarátkozni vele. Nem is nagyon érdekelnek a ps címek, csak elegem lett a pc fejlesztgetésből leginkább.


#11

Errre megoldás az Elite kontroller :slight_smile:


#12

Már mint a ps4-el nem tudok meg barátkozni, meg úgy ámblokk a sony cucokkal, de úgy érzem túl is rágtuk a témát. :smiley:


#13

Van Xbox360-ám, és van PS3-am. Mindkettőhöz van két kontrollerem, hogy menjen a kanapémultiplayer. Mindkettő elé leülök, megnyomom a kontrollert középen, berakom a lemezt, hátradőlök, és játszok. A PS3-at nem cserélném le a God of War, valamint a Gran Turismo miatt Xboxra. Az Xboxot nem cserélném le a Halo, és a Gears of War, meg a Forza miatt PS3-ra. Sőt, a Dark Souls 1 Xbox360-ra van meg, míg a 2 PS3-ra.

Tévhitekkel ellentétben a két konzol egymás mellett nem veszik össze, nem verekednek össze, nem szidják egymást. Csendben teszik a dolguk. A polcon a lemezek, illetve a kontrollerek is megférnek közvetlen egymás mellett.

Az első negyedévben veszem a következő generációt: Xbox One, és PS4. Mindkettő két-két kontrollerrel. Nem akarok lemondani se az új God of Warról, se a Spidermanről, se a Halo 5-ről, se a Halo Masterchiefről (kizárólag a 2 miatt), se a Forzáról, se a GT Sportról.

Mindkét konzol ugyanazt tudja: leülsz elé, bekapcsolod, Te meg kikapcsolódsz. Felesleges belemenni, hogy melyik a jobb konzol, melyik az erősebb, melyiknek áll jobban kézre a kontrollere. Mindkettő jó. Nézz szét ismeretségi körben, hogy ki mit használ, a multi miatt. Ha nem érdekel a multi, nézz szét mivel játszanál inkább, és aszerint dönts. Esetleg menj be valami nagyobb konzolos boltba, és fogd meg a kezedbe a kontrollert, hogy milyen a fogása.

Üdv: Bazsi

*jav: PS4-et írtam PS3 helyett… Sry.


#14

Ps4 az exclusiveok miatt!
Alienation (video game)
Astro Bot Rescue Mission
Basement Crawl
Bloodborne
Bound (video game)
City Shrouded in Shadow
Concrete Genie
Crystar
Cyber Danganronpa VR: The Class Trial
Days Gone
Death Stranding
Deep Down (video game)
Déraciné
Detroit: Become Human
Disaster Report 4 Plus: Summer Memories
DJMax Respect
Drawn to Death
Dreams (video game)
Driveclub
Earth Defense Force 5
Everybody’s Golf (2017 video game)
Farpoint (video game)
Fat Princess Adventures
Final Fantasy VII Remake
Firewall: Zero Hour
Fist of the North Star: Lost Paradise
Ghost of Tsushima
Girls und Panzer
God of War (2018 video game)
Gran Turismo Sport
Granblue Fantasy Versus
Gravity Rush 2
Hakoniwa Company Works
Hardware: Rivals
Hidden Agenda (2017 video game)
Horizon Zero Dawn
The Idolmaster Platinum Stars
Infamous First Light
Infamous Second Son
The Inpatient
Judgment (video game)
Killzone Shadow Fall
Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue
Knack (video game)
Knack II
The Last Guardian
The Last of Us Part II
The Last of Us Remastered
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III
Matterfall
MediEvil (2019 video game)
MLB The Show 17
MLB The Show 18
MLB The Show 19
Monster of the Deep: Final Fantasy XV
The Order: 1886
P.T. (video game)
The Playroom (2013 video game)
Polybius (2017 video game)
Ratchet & Clank (2016 video game)
RIGS: Mechanized Combat League
Shadow of the Beast (2016 video game)
Shadow of the Colossus (2018 video game)
Spider-Man (2018 video game)
Tearaway Unfolded
Tetris Effect
That’s You!
The Tomorrow Children
Uncharted 4: A Thief’s End
Uncharted: The Lost Legacy
Until Dawn
Until Dawn: Rush of Blood
Wayward Sky
Wild (video game)
Wipeout Omega Collection
The Witch and the Hundred Knight 2
Without Memory
Yakuza 6: The Song of Life
Yakuza Kiwami 2
72 indok!


#15

nálam azért esett ps4 slimre a választás mert mindig is amikor vendégségbe mentünk valahova csak ps kontroller volt a kezembe( gyerekként soha nem volt saját konzolom) tekkeneztünk , mortaloztunk és ennyi. amikor pc-re vettem kontrollert az is mindig ps stílusú volt. talán 3x volt a kezemben xbox kontroller de nem azt mondom hogy rossz csak a ps jobban tetszik.
ami nem tetszik microsoftéknál az maga a menü rendszer meg az egész környezet.
exkluzív címek miatt nem bántam meg hogy a ps4-et választottam , viszont a forza nagyon állat és ha lenne felesleges pénzem tuti vennék egy xboxot is miatta :slight_smile:


#16

Ott a forza PC-n is, minek miatta Xboxot venni?


#17

igazad van, csak sajnos nincs se olyan laptopom se olyan pc-m amin elmenne a játék és olcsóbb venni használtan egy boxot mint építeni egy gépet :smiley:


#18

Pl mert a jelenlegi SZÁMÍTÓGÉPEMEN max diavetítésben fut, meg sok új más is, de egy szaros alsókategóriás vga kerül annyiba mint egy konzol, akkor meg költöget rá a fene, és játszok tovább konzolon probléma nélkül.Ps maximum a VR miatt érdekelne, de mivel sokat töltöttem riftben meg viveban, nem adnék alá egyiknek se.


#19

Nem akarok cinikus g*cinek tűnni, de ez nekem messze nem diavetítés, ellenben a 1060-tól felfele már olyan frameszámokat látok, amit szerintem ember nem fog one x-en se soha… Konkrétan egy középkategóriás i5-ös proci és egy 1060 jobban futtatja mint a One X. Én értem, hogy valakinek egyik vagy másik nem tetszik, nem érdeklik bizonyos játékok vagy nem szimpatikus egy-egy márka, de azért hülyeségeket ne írjunk…


#20

Persze, ez is egy álláspont.

Az én véleményem hogy egy normál középkategóriás PC, és egy PS4 jelenleg a legjobb kombó. Azért ne felejtsük el, hogy PC-n nem “csak” játszani lehet. Persze nyilván drágább mint csak 1 db konzolt megvenni.