TheVR Fórum

Xbox Game Pass és Ps Plus működése

Sziasztok!
Gondolkozok egy új generációs konzol beszerzésén. Sokáig úgy voltam vele, hogy biztosan a PS5-öt választom, de az xbox game pass elgondolkottatott.
A háttértár is nyomós érv lehet, de van egy fontos, gyakorlati kérdésem felétek.
Arra lennék kíváncsi, hogy az xbox game pass által elérhető játékokat a könyvtárhoz lehet-e adni? Tehát miután az MS kiveszi a game passból, utána is elérhető marad e számomra a game. Ha netán így nem maradna nálam, esetleg úgy, hogy le is töltöm? Vagy egyik opcióval sem működik? Illetve a cloud gaminggel kapcsolatban most az sem világos a számomra, hogy a game pass-os játékokat le kell-e tölteni, vagy felhőbe menti őket?
Ugyanez a kérdésem a sony-nál is. A PS plus-os játékok a plusból való kikerülésük után is nálam maradnak-e, és ha igen akkor hogyan?
Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm, és elnézést ha triviális kérdéseket tettem fel, nem vagyok tapasztalt ezen a területen.

MS oldalon sajnos nincs tapasztalatom.
A PS+ viszont ugy mukodik, hogy az adott honap jatekai ingyeneskent jelennek meg neked a store-ban, siman a kosarba kell oket rakni es “megvenni”. Ezzel hozzairodnak a profilodhoz es amig an elofizetesed, addig elerhetoek. :slight_smile:

Most pedig MS tipp kovetkezik:
Amennyire tudom a GamePass kb ugy mukodik, mint a Netflix, folyamatosan valtozik a felhozatal, szoval szerintem ami kikerul a kinalatbol, az kesobb nem elerheto, akkor se, ha letoltod… de majd kijavit valaki akinek tobb xboxos tapasztalata van, ha tevednek :slight_smile:

szerk.: Kis keresgelessel a neten egyebkent azt talaltam, hogy: “Removed games from Game Pass are still playable as long as you downloaded during the period.”
Szoval elvileg megmaradnak, viszont ugye igy meg foglaljak a helyet a gepen… :thinking:

1 Like

Nagyon szépen köszönöm a választ!

1 Like

Ami kikerül a gamepassből, az nem játszható tovább.Legalábbis tavaly még így volt.Azóta nincs konzolom, lehet változott a dolog.

És ne keverjük ide a cloud gaminget, az megint másik tészta.Ott felhőből fut a játék, tehát nem töltöd le a saját gépedre.

3 Likes