Xbox Series S

Sziasztok!

Sok kérdés van ebben a témában tudom, de eléggé kezdő vagyok a konzolok terén. Utoljára én egy Nintendo és egy PS1 konzollal játszottam még anno pulya koromban. Itt ki is merült a konzolos tevékenységem és inkább PC párti vagyok. De! A gépem kezd már gyenge lenni ahhoz, hogy mai játékokat futtasson. Szeretnék felhő nélkül játszani esetleg a Warzonnal értelmes beállításokkal, kompromisszumok nélkül (nagy kompromisszumok nélkül). Ez csak egy példa volt persze nem csak azzal szeretnék játszani, de per pill ez jutott eszembe. Szóval ezekben a hatalmas drágulásokban nem szeretnék több százezret fizetni azért, hogy valamennyire tudjam futtatni a mai játékokat és aztán majd 1 év múlva már kuka a gép. Jó ez erős túlzás de szerintem értitek a dilemmát. Ezért gondolkoztam a steam decken és az Xboxon. Az Xbox-ra esett a választásom azon belül is az S verzióra. Nem tudom, hogy tudna e számomra többet adni az X. Van ugyan 4K TV és itt jönne az 1. kérdésem. Elméletileg az S verzió 1440p tudja. De én olvastam és videókat is néztem és elméletileg az S verzió is tudja a 4K felbontást csak nem annyi FPS-el. Ez így mennyire igaz? Nekem sose volt gondom azzal, hogy most 30-60-120 fps-el fut e egy játék. Jó persze Warzonnál azért értelemszerűen fontos az FPS és nem az a játék az amit 4K-ban szeretnék futtatni. De érdekel, hogy tényleg van e rá lehetőség, hogy a Series S tudja a 4K-t persze kompromisszumokkal? 2. kérdésem a többjátékos módhoz kapcsolódna. Tudom régen volt az, hogy csak úgy lehetett egymással játszani ha megveszed a gamepasst vagy micsodát. De volt valami hír, hogy elméletileg az amúgy is ingyenes játékoknál ez eltörlődött? Szóval a Forti, Warzone stb. játékoknál már nincs szükség erre? Lehet teljesen ingyen multizni haverokkal? A 3. kérdésem is kapcsolódik ehhez az pedig az lenne, hogy én ha Xboxon játszok pl. Warzone-t haverom pedig PC-n akkor tudunk együtt játszani vagy ebben az esetben nem működik a crossplatform? 4. kérdésemmel arra lennék kíváncsi, hogy a billentyűzet-egér mennyire használható konzollal? Van e bármilyen input lag? Esetleg az összekötése az mennyire macerás? Vagy csak bedugom és már megy is minden patentül vagy kell egy kicsit babrálni a beállításokban? 5. kérdésem.: Szerintetek tartósságban mennyire éri meg a Series S? Vagy ebben az esetben az X ami több ideig lesz támogatott? Vagy konzoloknál nincs ilyen, hogy az olcsóbbik verzió hamarabb elfelejtődik és mondjuk egy két játék később nem fog megjelenni már rá? Egyértelműen tudom, hogy a kettő közötti különbség hardver téren jelenik meg. De én úgy érzem, hogy az S az bőven kiszolgálna engem arra amire használni akarom. Nem akarok én itt hűdenagy 4K 120FPS élményt mert szerintem a mai játékok full HD-ban is teljesen szépen néznek ki. Persze ha lehet 4K-ban tolni egy két játékot akkor nem zárkózom el előle.

Szóval a kérdések röviden:

 1. Tudja e a Series S is a 4K felbontást játékoknál vagy ez csakis az X kiváltsága?
 2. Lehet e a játékokat multiban úgy játszani, hogy nem kell hozzá egyéb előfizetés?
 3. Lehet e a multi játékokat crossplatform játszani úgy, hogy én Xbox a haverom pedig PC (pl.:Warzone, Forti)?
 4. A bill.-egér kombináció mennyire működőképes a Series S-en?
 5. Megéri e a Series S hosszútávon vagy 1 év múlva kuka? (Túlzás tudom de értitek szerintem mire célzok….)
  +1: Szerintetek megéri e a Series S-t venni úgy, hogy főként amikkel én játszok az a Warzone, Fortnite, Halo, Forza, AC-k és persze még sok singleplayeres játék?

Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat és első sorban személyes véleményekre lennék kíváncsi, hogy Ti mit tapasztaltatok ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban és magával a Series S-el.

Szép napot Mindenkinek!

Szia,

 1. Az Xbox Series X és az Xbox Series S konzolok összehasonlítása | Xbox ← link

X= 4k s=1440p de teljesítmeny módtól függően dinamikusan változtatja a felbontást az fps megtartása érdekében.

 1. goldot kell venned, de akkor már egy gamepassal érdemes lehet összekötni és akkor játek is jár hozzá.

 2. játekfüggő, meg kell nézni.
  All cross-platform games (PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, Switch, PC) | Digital Trends <-link

 3. lsd. :arrow_double_up:

+1
Vedd figyelembe hogy az S csak digitális, tehát nem tudod eladni a játekokat ha meguntad. Illetve az 1) pontban linkelt oldalon nezd meg a szempontokat és magadnak döntsd el hogy melyik kell. (Imo a single player gamek miatt nem, hacsak nem gamepassel játszod őket. Akkor csak a hardver része a döntő)

4 kedvelés

Vegyél series X-et.

Az S nek van kemény 380gb tárhelye aminek a nagyját meg is eszi a warzone és egy normális 1TB-s bővítő alsó hangon 70-80k :smiley:
Plusz nem erősebb teljesítményben a one X-nél.

3 kedvelés

Nagyon szépen köszönöm az információkat! Megpróbálok dönteni ezek fényében! :relaxed:

1 kedvelés

Köszönöm az információt! Még gondolkozom mi lesz a vége a vásárlásnak. :relaxed:

OFF: ki a csaj a profilképeden?

Szerk.: úgy tűnik nem igazán barátod a humor :rofl: Jól megkaptam.

1 kedvelés

OFF: nem értem ez a kérdés miért is merül fel egyáltalán. De a képen az nem egy csaj hanem egy csávó 3 évvel ezelőtt. :man_facepalming:t2:

És tényleg nem értem, hogy miért kell ilyeneket beböfögni a semmiből. Elvégre ha valaki más lenne a képen sem vágom a szitut, hogy a kérdés miért is merül fel. Nem hiszem, hogy ennek a fórumnak a lényege az, hogy egymás kis életében furkálódjunk. :relaxed: Vannak kérdések amikre választ adsz majd tovább pörgetsz. De nem kérdezel irtó nagy baromságokat amik összeségében sem illenek bele a kontextusba.

De azért aranyos vagy, hogy ennyire érdeklődsz a lányok iránt. Talán ha már el tudod majd dönteni, hogy ki lány és ki fiú akkor esetleg észre fognak venni Téged is! :relaxed: Vigyázz a publikus WC-vel. Tudod a szoknyás a ……

Szép estét! :relaxed:

image

1 kedvelés