Xiaomi mi 9 vs galaxy S9

Sziasztok!

Xiaomi Mi 9 - Samsung galaxy s9
Körülbelül hasonló árkategóriában tudnék hozzájutni jelenleg mind a két telefonhoz, és nem nagyon tudok dönteni, hogy melyiket vegyem meg.

A Xiaomi telefonokról sok jót hallok, de még semmilyen tapasztalatom nem volt velük. Az S9 pedig ugye egy kicsit régebbi flagship mobil. Előbbi abszolút friss és ropogós, míg utóbbi már nem igazán (ennek lehet hátránya?). Tapasztalatokat is szívesen várok mind a kettőről.

Nem vagyok nagy maestro a témában, sorry :smiley:
Előre is köszi a segítséget!

Egyértelmű Mi 9.

3 Likes

Nekem eddig csak Samsung telefonom volt, szóval bátran merem ajánlani. Sokkal jobb élmény mint a Xiaomi Android skinje, de persze ez preferencia kérdése.

Tervezel rootolni, vagy bármilyen ilyesmit művelni a telefonnal? Ahhoz inkább a Mi 9 lenne a jobb választás

2 Likes

Nem, teljesen átlagos felhasználásra lenne. Köszönöm a válaszod, az indoklást pedig főleg! :slight_smile:

Akkor én az S9-re szavazok. Évek óta Samsung telókon élek, és nagyon jó a felhasználói élmény

1 Like

A Samsung témával én is ugyanígy vagyok, tényleg nagyon jó a felhasználói élmény. Ezzel egyetértek.
De ez nem ér annyit, hogy ne a mindenben jobb Mi 9-et válassza a kérdezőnk. Pláne ugyanabban az árban.

1 Like

Nem értem, hogy jön ide a rootolás?
Nekem is Xiaomi telefonom van és sosem volt szükségem rootolásra.
Amúgy tényleg preferencia kérdése, kinek - melyik felület jön be, de nekem a MIUI sokkal barátságosabb, mint a Samsungé. Bár lehet launchert is váltani, úgyhogy ez sem akadály.

1 Like

Csak megkérdeztem :slight_smile:
A Xiaomi telefonok nagyon könnyen rootolhatóak, és ha egy könnyen nyitható bootloader kell, vagy egy másik OS, akkor ez a legjobb megoldás. Szerintem egyértelmű hogy hogy jön ide a kérdés

2 Likes

Hát amúgy teljesen mindegy, mert aki bármi ilyesmit csinál, és nem sz*patni akarja magát, az úgyis twrp-t fog használni.
De amúgy szerintem egyértelmű hogy jött ide a kérdés.
A xiaomi rendszere pedig tényleg nagyon erőltetett, de kinek melyik jön be.

1 Like

Köszi mindenkinek! :slight_smile: Úgy érzem akkor kipróbálom valahol a két készüléket, és az android felhasználói élménye fog dönteni.

1 Like

Mikor volt szerencséd Xiaomi telefonokhoz? Meg miért éppen velük kapcsán jut eszébe, hogy rootolni kell? Már egy ideje (sok éve, már kb. 4 - 5 éve) le van zárva a bootloader, pont azért, hogy ne tudják felnyitni az utca széli GSM boltok, akik különféle megfigyelőket tesznek rá (németeknél ez volt probléma).

1 Like

Félre értés ne essék, nem Xiaomi embere vagyok, de azért érdekel, miben nyilvánul meg, a nagyon erőltetett a Xiaomi rendszere? Csak érdekelne egy pár példa, mi is az?

1 Like

Hát úgy értem, hogy én ilyen ios android mixnek érzem az egészet, és én ezt úgy nagyon nem szeretem. Nagyon jók a xiaomi telók, de a rendszerüket, azt én nagyon nem szeretem.
Nekem samsung exp, és oxygenOs for life.

1 Like

Igen, nem tagadás, iOS-hez hasonlít a MIUI, de ez már tényleg ízlés kérdése, hogy kinek jön be ez.
Ha azt nézzük, hogy iPhone-ről, Androidra váltóknak ez még talán, jól is jöhet.

1 Like

Öcsémnek én választottam Xiaomi telefont pár éve, szóval tudom milyen :slight_smile:

1 Like

+1 a Mi9 javára. :smile:

Én lassan egy éve Mi8-at használok, és nagy részben a rendszer miatt választottam, mert baromira bejön a MIUI. Pont azért mert hasonlít egy iOS-re. Tudni kell, hogy előtte iPhone-om volt, ezért keresgéltem valami hasonló felületet. A stock android felület pedig egyáltalán nem jön be. :disappointed: Kicsit félve, de áttértem az androidra, ami ár-érték arányban sokkal jobbnak ígérkezett, és nem is bántam meg. :blush: Hardverben csúcs volt amikor vettem, egyedüli gyengepontja a kamera, de nekem megfelel. :slight_smile:

2 Likes

Szia!
Én is inkább a Mi9-et ajánlanám a jobb ár érték arány miatt.
Volt a kezemben 4 db Xiaomi az évben és kettő Galaxy S10, szerintem személyes preferencia az egész.
A Xiaomi szerintem egy letisztultabb megjelenésű, gyorsabb rendszer, ami szerintem jól is néz ki és elég jól témázható, szóval nincs panaszom rá.

3 Likes