Xiaomi Mi 9 vs. Redmi K20 Pro


#1

Sziasztok!

Telefon vásárlás előtt állok, és két telefon közt vacillálok jelenleg, a Xiaomi Mi 9 és a Redmi K20 Pro között.

Mivel a keretem kimerül a legfeljebb 130e Ft-nál, ezekre a telefonokra esett a választásom, mivel számomra fontos, hogy hardverileg erős legyen, valamint adnék egy próbát ezeknek a Xiaomi készülékeknek is.

Mivel a Redmi K20 Pro a boltokban még most lett elérhető nemrég óta, szeretném a véleményeteket meghallgatni!

Jobban örülnék a Redmi K20 Pro-nak annyiból, hogy nincs kamera a kijelzőn, hanem pop-up kamera helyettesíti, így nem zavaró film nézés, játék stb. közbe sem a lyuk, másrészt az akksija 4000Mh, szóval szívem szerint inkább a Redmi K20 Pro fele húz a szívem.

Úgy hallottam, hogy egyébként a Redmi K20 Pro, az a Xiaomi Mi 9 Pro másik neve lenne. Ez igaz?

Van már valakinek esetleg ilyen telefonja, az tudna írni véleményt róla?


#2

Ajánlom figyelmedbe ezt a videót

És egy összehasonlítás :

Összehasonlítás

Nem a Mi 9 Pro hanem MI9 T nek és én is hallottam róla:


#3

De ez csak a Redmi K20 :slight_smile: én meg K20 Pro-t írtam.
Egyébként néztem ezt is, paraméterei alapján sokkal gyengébb mint a Mi 9, és a Redmi K20 Pro.


#4

Bár pl. árukeresőn nem találom úgy, hogy Xiaomi Mi 9T Pro, csak úgy, hogy Redmi K20 Pro, és van is egy elég csábító 123.500 Ft-os ára. Viszont találtam alatta egy véleményt is, idézem:

Becsapás!
Ez a telefon, 100. 000ft-ba kerul, es mellesleg nem tamogatja a hazai B20-as halozatot.
Aki ilyet szeretne venni, annak xiaomi mi9t.
A redmi K20pro europai kiadasa a mi 9t.

Ezt valószínűleg félreírta az illető, mivel a Redmi K20 Pro sehogy nem egyezik a Mi 9T-vel, esetleg a Mi 9T Pro-val, ami viszont nem található meg ha vásárlásra kerülne a sor.

Ez a “nem támogatja a hazai B20-as hálózatot” mit jelentene?

Szóval a játékba még mindig a Mi 9 és a Redmi K20 Pro játszik.


#5

Az emlékeim már nem a régiek, ezért rákerestem, nehogy hülyeséget mondjak a B20-as témában, leginkább javaslom a cikk elolvasását:

“A 800 MHz-es LTE (amit Band20-nak is neveznek) igazából egy roppant kellemes opció arra, hogy gyérebben lakott országrészeket és tájegységeket relatív kis költséggel le lehessen fedni.”

Általában a kínai készülékek ezt a B20-as szabványt nem támogatják, tehát sok helyen elég problémás lenne 4G-t használni, maradna a gyérebb 3G vagy annyi se…Úgyhogy az ilyen, nem globális kiadású telefonokat én kerülném, valószínű ez a bolt is valami kínai importot forgalmaz…

Egyik kollégámnak Mi 9 van, sokmindent nem tudok elmondani róla, szép telefon, gyors, kamera is rendben, eddig meg van vele elégedve, játékra is sokat használja, bár a Huawei P20 lite-ját váltotta, tehát azért volt különbség :slight_smile:


#6

Értem, köszönöm hát igen ez így elég nagy probléma.

Esetleg nem tudjátok, hogy a későbbiekben van-e tervben, hogy jön ki európai kiadású változat ebből a Redmi K20 Pro-ból?


#7

Épp a napokban gondolkoztam én is a K20 Pro-n, ezért is találtam cikkeket, hogy hivatalosan augusztus 20-án Mi 9T Pro-ként érkezik Európába is (legalábbis a Benelux-államokban): https://xiaomilife.hu/hivatalos-augusztus-20-an-jon-europaba-a-xiaomi-mi-9t-pro/


#8

Akkor szerintem várni fogok vele, mivel ebben a 120-130 ezres árkategóriában szerintem aboszlút bajnok lesz ez a modell. :slight_smile: Köszönöm a válaszotokat, segítséget! Zárható.


#9

@lengyelb


Lezárva ekkor: #10