YouTube minőségromlás

Megírom ide hátha valaki jobban ért hozzá!:slight_smile: Neten nem találtam semmi értelmes választ…

Ugyebár ha én feltöltök egy 1080p60fps videót akkor kell pár óra, hogy megjelenjenek a nagyobb minőségű beállítások (360 felettiek), viszont ez a megjelenés után is még 1-2 napig (ha jól látom) a feltöltött videónak rossz minősége van (gépen megnézve mp4-ben a renderelés utáni fájl tökéletes, lentebb van kép), úgy néz ki a feltöltött videó mintha a youtube levenné bit ratet. Viszont ha megnézek egy 3 nappal ezelőtt feltöltött videót ami ugyanilyen beállításokkal van renderelve és feltöltve, annál már jobb a minőség. Tehát ha jól látom a helyzetet, a 1080p60 beállításnál is még feltöltés után kell x nap, hogy normális minőségű/bit rates legyen? Csak mert akkor így kb. 2 nappal előbb fel kell tölteni az adott videót, hogy x napon tudjam publikálni nézhető minőségben…

Példa 2 ugyanúgy renderelt videónál, ahol látszik a bit rate különbség:

26 órája feltöltött videó: (Nagyon csúnya)
youtube.com /watch?v=zCmshtiaqWk

3 napja feltöltött videó: (Nem annyira csúnya)
youtube.com /watch?v=zvGhzU4JZus

1 hónapja feltöltött videó: (Szép)
youtube.com /watch?v=mpeCQd01qmM

(raktam bele egy szóközt / elé, hogy ne illessze be)

Látszik a különbség pedig ugyanúgy vannak renderelve, feltöltve. Nyilván az első videó pörgősebb így rosszabb minőség ennyi bit rattel. Most egyébként Sony AVC/MVC-vel renderelek mert így kb. 4x gyorsabb az egész és minőségben hasonló mint a MainConcept AVC/AAC ami ugye egy régebbi beállítás. MainConcept-el konkrétan egy 10-15perces videó volt vagy 3-4 óra, Sony AVC-vel meg max 40-45 perc. Sony-ban egyébként a maximum beállítható bit rate van. De itt egy kép:

(Nem szeretnék Vegas kontra Premier Pro vitát, vegassal én gyorsabban vágok azért használom, és most nem is a vágás a lényeg hanem a feltöltött videó minősége)

Gépen lévő renderelt videóból képernyőkép (feltöltés előtt):

Van valakinek ebben tapasztalata? Törődjek bele, hogy a YT ennyit ront, vagy próbáljam meg a pörgősebb videókat egy másik beállítással renderelni? Vagy tényleg jól látom, hogy kell x nap a jobb minőséghez.

Senkinek, semmi ötlet?:smiley:

Nekem fogalmam sincs, nem értek egyelőre a YT streamekhez, meg videókhoz. Írok ide, hogy fennebb kerüljön, hátha valaki tudja. :smiley:

Igazából nem tudsz ellene tenni :\ Ezzel a problémával küszködök én is.
Még,ha shadowplayel veszem fel és azt a nyers file-t ami 50.000 bitráta feltöltöm és megnézem egyszerűen undorító,hogy mennyire lerontja a képminőséget a youtube.

Előtte én is 80k bit rattel rendereltem, de már látom, hogy felesleges. Egyébként úgy vettem észre, hogy a kevésbé pörgős videók szebbek. (Gondolom tömörítés miatt) De most egy pubg gameplaynél, főleg az én játékstílusomban had ne változtassak már ezen…:smiley: meg nem is lehet. Volt aki azt írta, hogy próbáljam meg drive-ra feltölteni és onnan yt-re (idk lehet-e ilyet, de gondolom lehet). De nem hinném, hogy ez lenne a megoldás, de egy próbát talán megér neked is.
De ami tényleg vicc az egészben, hogy twitchen a 1080p60, ami STREAM és nem egy már feltöltött fájl mint youtube-nál, milliószor szebb… Ha már a streamelés is undorító minőségű yt-on, legalább a videó feltöltés lenne tökéletes… végleg rip youtube 2018.