TheVR Fórum

Youtube VOD-ok nagyobb felbontásban

Sziasztok!

Szerintem érdemes lenne nagyobb felbontásban feltölteni a VOD-okat youtubera, mert nagyon tömörít rajta. Ha 1440p lenne, gondolom úgy is játszotok, akkor jobb minőségben maradna meg az utókornak stb.

1 Like

Szia!
Ez sajnos szerintem nem lehetséges mert YouTubera abban a felbontásban kerülnek fel a vodok, amiben twitchen ment a stream.
Talán ha külön felvennék a srácok a streameket akkor lehetne ilyet megoldani.

6 Likes

Azt hittem külön kerülnek rögzítésre a streamek. :slight_smile:

1 Like

Továbbá itt nem éred el a srácokat. Twitteren van a legnagyobb esélyed.

4 Likes

Nincs külön rögzítve. Bár azt én sem értem miért nem, nagyon jó lenne.

1 Like

Én már mióta lelőtték a twitch VOD-okat végig se tudok nézni egy youtube VOD-ot se, mert annyira rossz a minőség hogy már zavarja a szememet. Ezzel tényleg kezdeni kellene valamit. Nem tudom mennyit foglalna le a streamer gépből ha futna mellette egy felvétel is, de ennél jobb megoldást nem igazán látok.

2 Likes

no offense, de annyi gépből 1 csak tudná venni

2 Likes

no offense de ha 4K-ban töltenék fel se lenne jobb, mert ahogy az első poszt első sora írja a YT tömörítési eljárása a gond és nem a forrás minősége vagy felbontása számít … teljesen mindegy ők rögzítik vagy újra feltöltik a twitch videót, ha feltöltik ugyan így fog kinézni miután a YT feldolgozta … eddig max azért nem vettétek észre mert a VOD-ot is twitch-en néztétek, de mindíg is így nézett ki a YT VOD

Szerintem nem mindegy. Mondták már Pistiék is, hogy a bitráta korlát miatt a Twitchen sokkal rosszabbul néz ki az élő adás, mint amikor a gameplay videókat csak YouTube-ra töltötték fel. Lenne különbség a “nyers” felvétel és a VOD újra feltöltése között.

3 Likes

ez nagyon nem így van, ha nagyobb felbontasban toltesz fel jobb minőséget hagy meg a YT

talán probald ki mielott fals dolgot irsz vagy nezz utana

Én is úgy tapasztaltam, hogy minél rosszabb a forrás minősége/felbontása, annál rosszabb lesz a feldolgozás utáni végeredmény. Készítettem néhány screenshot-ot, szerintem látszik a különbség.

KÉPEK

3 Likes

Időközben eszembe jutott, hogy a PS5 tesztben voltak részleteket az új Spider-Man játékból, amit érdemes lenne összevetni a tegnapi streammel.

KÉP

6 Likes

akármilyen 1440p-s, vagy 4k-s youtube videot megnézel, jobb minőségű, ezen nincs mit sakkozni igazából
tömörít a youtube sajnos, de azok jobb minőségben megmaradnak, még az 1440p is

1 Like

feltéve hogy rendesen feldolgozza és nem marad meg 1080p-be ragadva … 1080p és 1440p között nincs akkora javulás amire számítanak a panaszkodók

Nem a felbontás a lényeg. Hanem, hogy nem a borzalmas Twitch stream van feltöltve, hanem az, ami “nyersen” a gépből jön.

2 Likes

Aki kételkedik nézze meg pl a dark souls 3 végigjátszást 1440p-ben, amikor még youtubera mentek a videók, ég és föld a minőségi különbség a maihoz képest.
Az 4,5 éves pedig.

2 Likes

Láttál te már MKBHD vagy Linus videót?

mert ők is gameplay VOD-ot szoktak feltölteni? … a YT kodek jól működik mindaddig amég nem gyors váltásokat tartalmazó videó tartalmat kell lekódolnia, akciófilm trailerek is kritikán aluli minőségűek pedig az tuti nem a rossz minőségű forrásanyag miatt van

Tudom mire gondolsz de azt azért meg kell említeni, hogy az alsó kép az a DS 2 streamből van és az a game sose lesz olyan szép mint a 3