TheVR Fórum

ZTE F618 (DIGI) ROUTER mögé TP-Link TL-WR1043ND ROUTER PROBLÉMA

Sziasztok!

Az a probléma lépett fel, hogy miután a TP-Link router bekötésre került a ZTE router után, WAN funkcióra az internet sebessége jelentősen megcsökkent. (600mbit/s csökkenés tapasztalható.) Viszont mikor a ZTE routerből direktbe érkezik az internet a számítógépbe akkor az internet sebességével semmi féle probléma nincs.

Válaszokat előre is köszönöm!

Itt @ezredes84 lesz a legfőbb segítség.

Ap-nek programoztad? Vagy maradt routernek, és más IP tartományban van?
Amúgy a 1043 nem mai darab, még akkor is, ha már gigás.

Megmondom őszintén, hogy a hálózati dolgokhoz nem nagyon értek így csak egy sima üzembe helyezés történt meg. Mind a két routert gyári beállításokra állítottam és ennyi.

Kissé kevés az infó. Mit akarsz pontosan elérni, miért került fel a 1043? Hogy néz ki a hálózat?
Milyen kábeleket használsz?

Sajnálom, hogy kevés információt adtam, de most pontosítok minden téren.

Mivel a házban a ZTE F618 ROUTER helye a pincében van így sajnos a felső két emeletre már nem jut jelerősség és ezért szeretném pluszba bekötni az első emeltre a TP-Link TL-WR1043ND ROUTERT.

Minden kábel CAT5E és CAT6, ami tudomásom szerint elég az 1000mbit/s sebesség ellátására. A pontos probléma pedig az, ha a TP-Link TL-WR1043ND ROUTERből tovább osztva érkezik az internet a számítógépbe egy CAT6 kábelen keresztül akkor az internet sebessége 800mbit/sről lecsökken 130mbit/sre. Viszont, ha direktbe a ZTE F618 ROUTERből érkezik a CAT5E akkor tökéletesen 800mbit/s mérhető az hálózaton.

Próbáld Ap-nek programozni a 1043-at. A cat6, ami igazán hosszabb távon is át tudja vinni az 1000-es netet, a cat5e is gigás, mégsem az… Persze vannak jó minőségűek is, de az átlag kábelen már 10 méteren is észrevehető a különbség, afölött meg méginkább.
Ha a 1043 nem akar nagyobb sebességet, cseréld le modernebb routerre (szigorúan AP-nak). TP-Link routerekkel nem volt jó tapasztalatom AP-ként, de azok régebbi modellek voltak.
Mostanság Asus-sal dolgozok, pl:


Ha nagyon kínai, amit mondok, jobb, ha hozzáértőt hívsz. Bár nem nagy kaland alapvetően. De a hálózatok tudnak szivatni, nem is kicsit.
Vagy egy másik (olcsóbb) megoldás, ha egy gigás TP-Link switchet a 1043 elé teszel, és a többit meghagyod változatlanul, ha működik.